Tartalom
MÁTRAI LACI ÉNEKEL

 

 
MENÜ
 
PPS KÉSZÍTÉS
 
VENDÉGKÖNYV

 

 

 
E-MAIL

 

 

 

 
BÖLCSESSÉGEK KÖNYVE

 

 
 
 
 
KÍNAI TANMESÉK
 
RENGETEG VERS
 
IDÉZETEK
 
EGÉSZSÉG ROVAT
 
TESTED VÍZÉRT KIÁLT
 
 
 
 
SÜTEMÉNY RECEPTEK
 
KÉPSZERKESZTÉS, EGYÉB
 
 

 

 

 
KÉPESLAP KÜLDŐ

 

 
 
 
TV MŰSOR

 

 

 
IDŐJÁRÁS
 
 
 
  
 
 
HONLAPFORDÍTÓ
 
SZÖVEGFORDÍTÓ

 
 
morphologic
 
 
 
webforditas.hu ingyenes online fordito és szotar
 

 

 
Dióval, mandulával, mákkal 2.

 

DIÓVAL, MANDULÁVAL, MÁKKAL 2. 

 

 

 

HUNGÁRIA SZELET

 

Hozzávalók: 5 tojás, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg darált dió.

 

5 tojássárgáját 30 dkg porcukorral és 5 evőkanál vízzel kikeverünk. Hozzáadunk újabb 5 evőkanál vizet és habosra keverjük, majd 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, és a tojások keményre vert habja kerül hozzá. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe 10 dkg darált diót keverünk. A diós masszát a tepsi aljára öntjük, a piskótát a tetejére és lassú tűznél sütjük.

 

Krém: 2,5 dl tejet felfőzünk 3 evőkanál liszttel. 10 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 2 evőkanál rummal és 5 dkg darált dióval. A két krémet összeelegyítjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

JETTY TORTA

 

Hozzávalók: 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 30 dkg liszt.

 

A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütőport. Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és aranysárgára sütjük. Ha kihűlt 1/3 részéből hosszú téglalapot vágunk, a többi részét összemorzsoljuk.

 

Krém: 20 dkg porcukrot habosra keverünk 20 dkg margarinnal. Hozzáadunk 20 dkg diót (előzőleg nylon tasakban nyújtófával összetörjük), 20 dkg mazsolát, 4 evőkanál rumot, 4 evőkanál darabos dzsemet, 5 dkg kakaót, és az összemorzsált tésztát. A tésztát gyümölcsízzel megkenjük, rátesszük a krémet és csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

KARAMELL KOCKA

 

Hozzávalók: 70 dkg cukor, 6 dl tej, másfél kávéskanál szódapor, 14 dkg margarin és annyi liszt, hogy könnyen nyújtható legyen. (kb. 65-70 dkg)

 

A cukrot megpirítjuk és felöntjük a felforralt tejjel, jól elkeverjük. A masszát kétfelé választjuk. Az egyik felébe 14 dkg margarint, másfél kávéskanál szódaport és annyi lisztet adagolunk, hogy könnyen nyújtható legyen. 3 lapot sütünk belőle.

 

Krém: a massza másik felébe 20 dkg diót, 1 csomag vaníliás cukorral kikevert 20 dkg  margarint teszünk, és a 5 tojás felvert habját.

Máz: 5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral kikeverünk és a tészta tetejére kenjük, majd  durvára tört dióval meghintjük.

 

 

LONDONI SZELET

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 tojássárgája, 3 evőkanál porcukor.

 

A margarint a liszttel összedolgozzuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat és a porcukrot.    Kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Baracklekvárral megkenjük, a tetejére habos krémet simítunk és forró sütőben megsütjük.

 

Habos krém: 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 20 dkg porcukrot,12    dkg darált diót,1 citrom levét és reszelt héját.

 

 

MACSKASZEM

 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 15 dkg margarin, 2 evőkanál porcukor, 4 tojássárgája

 

A hozzávalók felhasználásával összegyúrjuk a tésztát és kb 1/2 óráig kelesztjük, 3 lapot nyújtunk belőle.

 

Töltelék: 4 tojásfehérjéből kemény habot készítünk 20 dkg porcukor felhasználásával.  Hozzáadunk 20 dkg darált diót és 1 csomag vaníliás cukrot. A tésztalap két oldalára meggyet helyezünk, a tésztalapot oldalt felhajtjuk, úgy hogy a közepére a dióstöltelék elhelyezhetővé váljon. Sütés után porcukorral megszórjuk.

 

 

MAMUT SZELET

 

Hozzávalók: 4 tojás, 25 dkg cukor, 4 evőkanál víz, 15 dkg liszt, 10 dkg darált dió, ½ csomag sütőpor.

 

A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vízzel. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a darált dióval, majd a kikavart tojáshoz adjuk. A tojások fehérjét felverjük és a tésztához adjuk. Lisztezett, zsírozott tepsiben sütjük.

 

Krém: 2 dl tejben megfőzünk 4 evőkanál búzadarát. 25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, 10 dkg darált dióval és 1 csomag vaníliás cukorral. A krémet összekavarjuk a kihűlt főzött krémmel, adhatunk hozzá rumot, vagy aromát. A krémet a tésztára kenjük.

 

Máz: 10 vajat felolvasztunk, 10 dkg étcsokoládéval és a tésztát bevonjuk vele.

 

 

MÁKOS GUBA 

 

Hozzávalók: 8 darab másnapos kifli, 1 liter tej, vaníliás cukor, 10 – 10 dkg darált mák és porcukor összekeverve, 10 – 10 dkg darált dió és porcukor összekeverve, tálaláshoz reszelt citromhéj, vaníliás cukor.

 

A kifliket karikákra vágjuk, leöntjük vaníliás cukorral ízesített forró tejjel. Ha kissé megszívta magát, szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük és kivajazott tepsibe rakjuk. Rétegenként az egyik felét cukros mákkal, a másik felét cukros dióval megszórjuk. Forró sütőben 10 – 15 perc alatt átsütjük. Reszelt citromhéjjal és egy kis vaníliás cukorral még finomabbá tesszük tálaláskor.

 

 

ŐZGERINC

 

Hozzávalók: 10 dkg margarin, 14 dkg porcukor, 10 dkg tortabevonó (ét), 5 tojás, 14 dkg dió vagy mandula, 8 dkg zsemlemorzsa, baracklekvár, vágott dió vagy mandula.

 

A margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojássárgákat egymás után hozzáadjuk, amíg a massza fehér nem lesz. Utána hozzáadjuk az ét tortabevonót. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A darált diót, zsemlemorzsát és fehérhabot a masszához adjuk. Ezután a tésztát egy kivajazott, zsemlemorzsával kiszórt formába öntjük és lassan megsütjük. Ha kész a formából kivéve baracklekvárral vékonyan megkenjük.

 

A csokoládé bevonathoz a 10 dkg margarint és a 12 dkg ét tortabevonót vízgőz felett állandó keverés mellett felolvasztjuk. A süteményt bevonjuk vele, és vágott dióval díszítjük.

 

 

PALERMÓ SZELET

 

Hozzávalók: 6 tojássárgája, 6 evőkanál cukor, 17 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, kevés tej, 1 citrom reszelt héja és leve, 15 dkg darált dió.

 

A tojássárgáját a cukorral és a margarinnal kikeverjük. Hozzáadunk 35 dkg lisztet, sütőport, kb. 1 pohár tejet, és a citrom héját. Jól kidolgozzuk és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Tejfölbe mártott kanállal eligazítjuk. Ráterítünk 15 dkg darált diót. 6 tojásfehérjéből 30 dkg porcukorral kemény habot készítünk és a dió tetejére simítjuk. Közepesen meleg sütőben kb. 10 perc alatt kész.

 

 

POZSONYI KOCKA


 

Hozzávalók: 20 dkg kockatészta, 20 dkg darált mák, 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 3 evőkanál méz, 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár, fél citrom reszelt héja, csipetnyi só a töltelékhez és 1 teáskanál só a tésztához.

 

A tésztát a szokásos módon, bő sós vízben kifőzöm, majd leöblítem, lecsöpögtetem, és az olvasztott vajra szedem. Jól összekeverem.

 

Amíg a tészta fő, a töltelékhez a tejet felforralom, beleszórom a porcukrot meg a mákot, majd állandó keverés közben 2 percig forralom. Ezután hozzáadom a megmosott, szárától letisztított mazsolát, citromhéjat, mézet. Csipetnyi sóval ízesítem. A tűzről lehúzva jól összekeverem. Egy szögletes tűzálló tálba vagy tepsibe terítem a főtt tészta egyharmadát, és rákenem a mákos töltelék felét, majd kevés vízzel kenhetőre hígított sárgabaracklekvárt kenek rá. Erre ráterítem a következő réteg tésztát, amelyet ugyancsak befedek a mákos krémmel. Újabb réteg baracklekvár után elosztom rajta a harmadik tésztaréteget. Kevés porcukorral megszórom, és az előmelegített, forró sütőben piros kérget sütök a tetejére. Kockákra vágva kínálom.

 

 

RÉSZEG IZIDOR

 

Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg liszt.

 

A tojás sárgákat a porcukorral, a margarinnal, kakaóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tojások felvert habját.

 

Töltelék: 25 dkg darált diót, 15 dkg porcukorral, 1 dl rummal, kevés tejjel összedolgozzuk és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

 

Bevonat: 4 egész tojást, 6 evőkanál porcukorral, 1 evőkanál kakaóval gőz felett sűrűre főzünk. Ha kihűlt 25 dkg margarint adunk hozzá. A bevonatot a tölteték tetejére rákenjük és csokoládét reszelünk rá.

 

 

RUMBA SZELET

 

1.tészta: 7 tojássárgáját 15 dkg porcukorral kikeverünk. 20 kg lisztet, 1/2 csomag sütőport hozzáadunk és 2 lapot sütünk belőle.

 

2.tészta: 7 tojásfehérjét kemény habbá verünk és hozzáadunk 1 csésze porcukrot, 1 csésze durvára tört diót megpirítva, 1 csésze reszelt csokoládét, 1 csomag mazsolát, 1/2 csésze zselés cukrot darabolva, 2 evőkanál baracklekvárt és egy 1/2 csomag sütőport. Sütőlemezen lassú tűznél sütjük. (ne szárítsuk ki)

 

Krém: 20 dkg darált diót egy kis tejjel leforrázunk. 20 dkg margarint kikeverünk 15 dkg  porcukorral és hozzáadjuk a leforrázott diót.

 

Összeállítás: Sárga lapra felkenjük a krém felét, erre borítjuk a tarka lapot, majd újra krém és a tetejére a sárga lap. Tetejét porcukorral megszórjuk. Ha egy napot áll megpuhul a sárga lap és könnyen szeletelhető.

 

 

RUMOS – DIÓS

 

Hozzávalók: 25 dkg ráma margarin, 60 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 doboz tejföl, 20 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor.

 

A hozzávalókat összedolgozzuk és 3 lapot sütünk belőle.

 

Töltelék: 15 dkg cukorból, 3 evőkanál kakaóból, 2 dl vízből szirupot főzünk. Belekeverünk 10 dkg margarint, pici rumot és összetörve az egyik tésztát, 2 csomag rumban megáztatott mazsolát, egy jó marék kimagozott meggybefőttet, 20 dkg darált diót. A tésztalapokat lekvárral megkenjük, közé tesszük a tölteléket, tetejét csoki mázzal bevonjuk, vagy főzött tojáshab 4 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral.

 

 

ZSERBÓSZELET

 

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 30 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 2 tojássárgája, 1/2 dl rum, 1 mokkáskanál só.

 

Az élesztőt a langyos tejen összemorzsoljuk, befedjük és langyos helyen felfuttatjuk. A  lisztet, a margarint, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot és a sót  összegyúrjuk. Fél órai pihentetés után három darabba vágjuk.

 

Töltelék: 40 dkg darált diót, 40 dkg sárgabaracklekvárt, 20 dkg cukrot összeelegyítünk. Az

első cipót kinyújtjuk és egy kikent tepsibe fektetjük, erre rákenjük a töltelék felét, majd  ráborítjuk a második lapot. Bekenjük a töltelék másik részével és befedjük a harmadik  lappal. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. 1 órán át  pihentetjük. Ezután ismét bekenjük felvert tojással, és közepes hőfokú sütőben kb. 45  percig sütjük. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

 

 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-07-05
 
BARÁTAIM LINKJEI
 
BARÁTAIM BANNEREI

KATT A KÉPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJÁNDÉKA

 

 

 
 
 
 
Drága G-portálos Barátnőim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike!
Ez a gyertya Értetek égjen,
kik fenn laktok már a magas égben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKÉTŐL

 

 

 
JENNYKÉTŐL

 

 

 
GERTIKÉTŐL

 

  

 
MIKI AJÁNDÉKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJÁNDÉKA
 
 
 
 
 
FLASH-EK JACQUIE-TŐL

KATT A KÉPRE!

 

 

 

 
 
Tartalom

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints