Tartalom
MTRAI LACI NEKEL

 

 
MEN
 
PPS KSZTS
 
VENDGKNYV

 
E-MAIL

 

 

 

 
BLCSESSGEK KNYVE

 

 
 
 
 
KNAI TANMESK
 
RENGETEG VERS
 
IDZETEK
 
STEMNY RECEPTEK
 
TV MSOR

 

 

 
HONLAPFORDT
 
Dival, mandulval, mkkal 2.

 

DIVAL, MANDULVAL, MKKAL 2. 

 

 

 

HUNGRIA SZELET

 

Hozzvalk: 5 tojs, 30 dkg porcukor, 10 evkanl vz, 20 dkg liszt, 1 csomag stpor, 10 dkg darlt di.

 

5 tojssrgjt 30 dkg porcukorral s 5 evkanl vzzel kikevernk. Hozzadunk jabb 5 evkanl vizet s habosra keverjk, majd 20 dkg liszt, 1 csomag stpor, s a tojsok kemnyre vert habja kerl hozz. A masszt ktfel osztjuk, az egyik felbe 10 dkg darlt dit kevernk. A dis masszt a tepsi aljra ntjk, a pisktt a tetejre s lass tznl stjk.

 

Krm: 2,5 dl tejet felfznk 3 evkanl liszttel. 10 dkg margarint habosra kevernk 20 dkg porcukorral, 2 evkanl rummal s 5 dkg darlt dival. A kt krmet sszeelegytjk s a kihlt tszta tetejre kenjk. Tetejt csokoldmzzal bevonjuk.

 

 

JETTY TORTA

 

Hozzvalk: 20 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 tojs, 1/2 csomag stpor, 30 dkg liszt.

 

A porcukrot habosra keverjk a margarinnal, hozzadjuk a tojsokat, a lisztet s a stport. Paprral blelt tepsibe simtjuk, s aranysrgra stjk. Ha kihlt 1/3 rszbl hossz tglalapot vgunk, a tbbi rszt sszemorzsoljuk.

 

Krm: 20 dkg porcukrot habosra kevernk 20 dkg margarinnal. Hozzadunk 20 dkg dit (elzleg nylon tasakban nyjtfval sszetrjk), 20 dkg mazsolt, 4 evkanl rumot, 4 evkanl darabos dzsemet, 5 dkg kakat, s az sszemorzslt tsztt. A tsztt gymlcszzel megkenjk, rtesszk a krmet s csokoldmzzal bevonjuk.

 

 

KARAMELL KOCKA

 

Hozzvalk: 70 dkg cukor, 6 dl tej, msfl kvskanl szdapor, 14 dkg margarin s annyi liszt, hogy knnyen nyjthat legyen. (kb. 65-70 dkg)

 

A cukrot megpirtjuk s felntjk a felforralt tejjel, jl elkeverjk. A masszt ktfel vlasztjuk. Az egyik felbe 14 dkg margarint, msfl kvskanl szdaport s annyi lisztet adagolunk, hogy knnyen nyjthat legyen. 3 lapot stnk belle.

 

Krm: a massza msik felbe 20 dkg dit, 1 csomag vanlis cukorral kikevert 20 dkg  margarint tesznk, s a 5 tojs felvert habjt.

Mz: 5 tojssrgjt 20 dkg porcukorral kikevernk s a tszta tetejre kenjk, majd  durvra trt dival meghintjk.

 

 

LONDONI SZELET

 

Hozzvalk: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 tojssrgja, 3 evkanl porcukor.

 

A margarint a liszttel sszedolgozzuk, hozzadjuk a tojs srgkat s a porcukrot.    Kinyjtjuk s kikent tepsibe tesszk. Baracklekvrral megkenjk, a tetejre habos krmet simtunk s forr stben megstjk.

 

Habos krm: 4 tojsfehrjbl kemny habot vernk, hozzadunk 20 dkg porcukrot,12    dkg darlt dit,1 citrom levt s reszelt hjt.

 

 

MACSKASZEM

 

Hozzvalk: 30 dkg liszt, 3 dkg leszt, 15 dkg margarin, 2 evkanl porcukor, 4 tojssrgja

 

A hozzvalk felhasznlsval sszegyrjuk a tsztt s kb 1/2 rig kelesztjk, 3 lapot nyjtunk belle.

 

Tltelk: 4 tojsfehrjbl kemny habot ksztnk 20 dkg porcukor felhasznlsval.  Hozzadunk 20 dkg darlt dit s 1 csomag vanlis cukrot. A tsztalap kt oldalra meggyet helyeznk, a tsztalapot oldalt felhajtjuk, gy hogy a kzepre a distltelk elhelyezhetv vljon. Sts utn porcukorral megszrjuk.

 

 

MAMUT SZELET

 

Hozzvalk: 4 tojs, 25 dkg cukor, 4 evkanl vz, 15 dkg liszt, 10 dkg darlt di, ½ csomag stpor.

 

A tojsok srgjt kikavarjuk a cukorral s a vzzel. A lisztet sszevegytjk a stporral s a darlt dival, majd a kikavart tojshoz adjuk. A tojsok fehrjt felverjk s a tszthoz adjuk. Lisztezett, zsrozott tepsiben stjk.

 

Krm: 2 dl tejben megfznk 4 evkanl bzadart. 25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, 10 dkg darlt dival s 1 csomag vanlis cukorral. A krmet sszekavarjuk a kihlt fztt krmmel, adhatunk hozz rumot, vagy aromt. A krmet a tsztra kenjk.

 

Mz: 10 vajat felolvasztunk, 10 dkg tcsokoldval s a tsztt bevonjuk vele.

 

 

MKOS GUBA 

 

Hozzvalk: 8 darab msnapos kifli, 1 liter tej, vanlis cukor, 10 – 10 dkg darlt mk s porcukor sszekeverve, 10 – 10 dkg darlt di s porcukor sszekeverve, tlalshoz reszelt citromhj, vanlis cukor.

 

A kifliket karikkra vgjuk, lentjk vanlis cukorral zestett forr tejjel. Ha kiss megszvta magt, szrkanllal kiemeljk, lecspgtetjk s kivajazott tepsibe rakjuk. Rtegenknt az egyik felt cukros mkkal, a msik felt cukros dival megszrjuk. Forr stben 10 – 15 perc alatt tstjk. Reszelt citromhjjal s egy kis vanlis cukorral mg finomabb tesszk tlalskor.

 

 

ZGERINC

 

Hozzvalk: 10 dkg margarin, 14 dkg porcukor, 10 dkg tortabevon (t), 5 tojs, 14 dkg di vagy mandula, 8 dkg zsemlemorzsa, baracklekvr, vgott di vagy mandula.

 

A margarint a porcukorral habosra keverjk. A tojssrgkat egyms utn hozzadjuk, amg a massza fehr nem lesz. Utna hozzadjuk az t tortabevont. A tojs fehrjt kemny habb verjk. A darlt dit, zsemlemorzst s fehrhabot a masszhoz adjuk. Ezutn a tsztt egy kivajazott, zsemlemorzsval kiszrt formba ntjk s lassan megstjk. Ha ksz a formbl kivve baracklekvrral vkonyan megkenjk.

 

A csokold bevonathoz a 10 dkg margarint s a 12 dkg t tortabevont vzgz felett lland kevers mellett felolvasztjuk. A stemnyt bevonjuk vele, s vgott dival dsztjk.

 

 

PALERM SZELET

 

Hozzvalk: 6 tojssrgja, 6 evkanl cukor, 17 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1 csomag stpor, kevs tej, 1 citrom reszelt hja s leve, 15 dkg darlt di.

 

A tojssrgjt a cukorral s a margarinnal kikeverjk. Hozzadunk 35 dkg lisztet, stport, kb. 1 pohr tejet, s a citrom hjt. Jl kidolgozzuk s zsrozott, lisztezett tepsibe tesszk. Tejflbe mrtott kanllal eligaztjuk. Rtertnk 15 dkg darlt dit. 6 tojsfehrjbl 30 dkg porcukorral kemny habot ksztnk s a di tetejre simtjuk. Kzepesen meleg stben kb. 10 perc alatt ksz.

 

 

POZSONYI KOCKA


 

Hozzvalk: 20 dkg kockatszta, 20 dkg darlt mk, 2 dl tej, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 3 evkanl mz, 2-3 evkanl srgabaracklekvr, fl citrom reszelt hja, csipetnyi s a tltelkhez s 1 teskanl s a tszthoz.

 

A tsztt a szoksos mdon, b ss vzben kifzm, majd lebltem, lecspgtetem, s az olvasztott vajra szedem. Jl sszekeverem.

 

Amg a tszta f, a tltelkhez a tejet felforralom, beleszrom a porcukrot meg a mkot, majd lland kevers kzben 2 percig forralom. Ezutn hozzadom a megmosott, szrtl letiszttott mazsolt, citromhjat, mzet. Csipetnyi sval zestem. A tzrl lehzva jl sszekeverem. Egy szgletes tzll tlba vagy tepsibe tertem a ftt tszta egyharmadt, s rkenem a mkos tltelk felt, majd kevs vzzel kenhetre hgtott srgabaracklekvrt kenek r. Erre rtertem a kvetkez rteg tsztt, amelyet ugyancsak befedek a mkos krmmel. jabb rteg baracklekvr utn elosztom rajta a harmadik tsztarteget. Kevs porcukorral megszrom, s az elmelegtett, forr stben piros krget stk a tetejre. Kockkra vgva knlom.

 

 

RSZEG IZIDOR

 

Hozzvalk: 4 tojs, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 1 csomag stpor, 2 evkanl kaka, 15 dkg liszt.

 

A tojs srgkat a porcukorral, a margarinnal, kakaval jl kikeverjk. Hozzadjuk a liszttel elkevert stport s a tojsok felvert habjt.

 

Tltelk: 25 dkg darlt dit, 15 dkg porcukorral, 1 dl rummal, kevs tejjel sszedolgozzuk s a kihlt tszta tetejre kenjk.

 

Bevonat: 4 egsz tojst, 6 evkanl porcukorral, 1 evkanl kakaval gz felett srre fznk. Ha kihlt 25 dkg margarint adunk hozz. A bevonatot a tltetk tetejre rkenjk s csokoldt reszelnk r.

 

 

RUMBA SZELET

 

1.tszta: 7 tojssrgjt 15 dkg porcukorral kikevernk. 20 kg lisztet, 1/2 csomag stport hozzadunk s 2 lapot stnk belle.

 

2.tszta: 7 tojsfehrjt kemny habb vernk s hozzadunk 1 cssze porcukrot, 1 cssze durvra trt dit megpirtva, 1 cssze reszelt csokoldt, 1 csomag mazsolt, 1/2 cssze zsels cukrot darabolva, 2 evkanl baracklekvrt s egy 1/2 csomag stport. Stlemezen lass tznl stjk. (ne szrtsuk ki)

 

Krm: 20 dkg darlt dit egy kis tejjel leforrzunk. 20 dkg margarint kikevernk 15 dkg  porcukorral s hozzadjuk a leforrzott dit.

 

sszellts: Srga lapra felkenjk a krm felt, erre bortjuk a tarka lapot, majd jra krm s a tetejre a srga lap. Tetejt porcukorral megszrjuk. Ha egy napot ll megpuhul a srga lap s knnyen szeletelhet.

 

 

RUMOS – DIS

 

Hozzvalk: 25 dkg rma margarin, 60 dkg liszt, 2 tojssrgja, 1 doboz tejfl, 20 dkg porcukor, 1 csomag stpor.

 

A hozzvalkat sszedolgozzuk s 3 lapot stnk belle.

 

Tltelk: 15 dkg cukorbl, 3 evkanl kakabl, 2 dl vzbl szirupot fznk. Belekevernk 10 dkg margarint, pici rumot s sszetrve az egyik tsztt, 2 csomag rumban megztatott mazsolt, egy j mark kimagozott meggybefttet, 20 dkg darlt dit. A tsztalapokat lekvrral megkenjk, kz tesszk a tltelket, tetejt csoki mzzal bevonjuk, vagy fztt tojshab 4 tojsfehrjbl 15 dkg cukorral.

 

 

ZSERBSZELET

 

Hozzvalk: 60 dkg liszt, 30 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 dkg leszt, 1 dl tej, 2 tojssrgja, 1/2 dl rum, 1 mokkskanl s.

 

Az lesztt a langyos tejen sszemorzsoljuk, befedjk s langyos helyen felfuttatjuk. A  lisztet, a margarint, a felfuttatott lesztt, a tojssrgkat, a cukrot, a rumot s a st  sszegyrjuk. Fl rai pihentets utn hrom darabba vgjuk.

 

Tltelk: 40 dkg darlt dit, 40 dkg srgabaracklekvrt, 20 dkg cukrot sszeelegytnk. Az

els cipt kinyjtjuk s egy kikent tepsibe fektetjk, erre rkenjk a tltelk felt, majd  rbortjuk a msodik lapot. Bekenjk a tltelk msik rszvel s befedjk a harmadik  lappal. A tszta tetejt felvert tojssal megkenjk s villval megszurkljuk. 1 rn t  pihentetjk. Ezutn ismt bekenjk felvert tojssal, s kzepes hfok stben kb. 45  percig stjk. A tetejt csokoldmzzal bevonjuk.

 

 

 

 

 
BEJELENTKEZS
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
SZMLL
Induls: 2006-07-05
 
BARTAIM LINKJEI
 
BARTAIM BANNEREI

KATT A KPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJNDKA

 

 

 
 
 
 
Drga G-portlos Bartnim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike, Zska
s Luncz Kati!
Ez a gyertya rtetek gjen,
kik fenn laktok mr a magas gben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKTL

 

 

 
JENNYKTL

 

 

 
GERTIKTL

 
MIKI AJNDKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJNDKA
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!