EGYÉB SÜTEMÉNYEK 2.
TIRAMISU KOSÁRKÁK
Hozzávalók: 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt.
A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele a kosárka formákat és kisütjük.
Krém: 1 doboz DOLCELA tiramisu krémporból készítjük amit kis rummal ízesítünk. A krémet a kosárkákba töltjük. Tetejüket finoman megszórjuk kakaóporral.
TÖLTÖTT KOSÁRKÁK
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg dió, 15 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojás, késhegynyi sütőpor
A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk. A tésztát a kosárkákba egyengetjük, halványra kisütjük.
Töltelék: 4 tojást, 8 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral jól kikeverünk, és gőz felett sűrű krémmé főzünk. Ha kihűlt 20 dkg habosra kavart margarint adunk hozzá. Megtöltjük a kosárkákat, tetejüket drazséval, fél dióval vagy gyümölccsel díszítjük.
VAJAS POGÁCSA
Hozzávalók: 50 dkg Linco vagy Halvarin margarin (poharas), 2,5 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál só, kb. 80 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt.
A tejfölben az élesztőt kikavarjuk, hozzáadunk 3 evőkanál sót. Először 25 dkg liszttel összegyúrjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó könnyű tésztát kapjunk. (kb. összesen 80 dkg szükséges) A jól összegyúrt tésztát 20 percig pihentetjük, utána kinyújtjuk megszórjuk a reszelt sajt 1/3-ad részével, és a tésztát hajtogatjuk. 20 perc pihentetés után a tésztát újra kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt 1/3-ad részével, és a tésztát hajtogatjuk. 20 perc pihentetés után újra kinyújtjuk, szaggatjuk, tojással megkenjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és sütjük. Közepes, előmelegített sütőben.
VANÍLIÁS KOSZORÚ
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 18 dkg margarin, 2 tojás, 40 dkg liszt, 1 vanília, késhegynyi szódapor.
A lisztet a szódaporral elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját és tejjel, vagy tejföllel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tojások fehérjét felverjük, a tésztát kiszaggatjuk. Előbb a tojásfehérjébe, majd durvára darált dióba mártjuk, halványra megsütjük. Ha kihűlt baracklekvárral összeragasztjuk.
VANÍLIÁS KOCKA
Tészta: 5 tojás fehérjét 17 dkg cukorral, 10 dkg darált dióval, 2 evőkanál vízzel habbá verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és belekeverünk 12 dkg lisztet és fél csomag sütőport.
Krém: 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel, 1 tojással sűrű krémmé főzünk. Ha kihűlt hozzáadunk 15 dkg margarint és 15 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverve.
Máz: 15 dkg margarint 3 dkg kakaóval, 1 evőkanál porcukorral felfőzünk és a krém tetejére öntjük.
VENDÉGVÁRÓ SÜTEMÉNY
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 evőkanál kakaó, 1 dkg szalagáré.
A hozzávalókat összegyúrjuk és tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk.
6 tojásból, 18 dkg liszttel, 1/2 csomag sütőporral és 18 dkg cukorral piskótát készítünk.
Krém: 5 evőkanál lisztet 4 dl tejjel felfőzünk. 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk, és ha kihűlt a főzött krém hozzákeverjük 1 citrom levével és reszelt héjával. A kakaós lapra helyezzük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát utána felkenjük a krém másik felét és a kakaós lappal befedjük. A süteményt mázzal bevonjuk.
Máz: 15 dkg porcukrot 1 tojásfehérjével 1/ óráig keverünk és a tésztára kenjük. 2 kiskanál kakaót 2 evőkanál cukorral mártás sűrűségűre olvasztunk és a cukormáz tetejére csepegtetjük. Villával keresztbe, hosszában gyengén meghúzogatjuk (márványozzuk).
ZÚZMARA SZELET
Hozzávalók: 4 tojás,20 dkg porcukor,14 dkg liszt,1/2 csomag sütöpor,10 dkg olvasztott margarin.
A tojásfehérjét habbá verjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, porcukrot, a lisztet, a sütőport, és végül az olvasztott margarint. Kikent, lisztezett tepsibe sütjük.
Krém: 2 dl tejben 2 evőkanál búzadarát sűrűre főzünk, majd kihűtjük. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és a két krémet összeelegyítjük.
A lapot kettévágjuk, majd megkenjük mindkettőt krémmel, az egyik lapra a krémbe gyümölcsöt (meggy, eper, málna)teszünk és a másik lapot ráborítjuk. A tetejét porcukorral meghintjük.
|