EGYB STEMNYEK 2.
TIRAMISU KOSRKK
Hozzvalk: 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt.
A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhjjal sszegyrjuk. Htben 1rt pihentetjk. A tsztt 3-4 mm vastagra kinyjtjuk, szaggatval kiszrjuk s kibleljk vele a kosrka formkat s kistjk.
Krm: 1 doboz DOLCELA tiramisu krmporbl ksztjk amit kis rummal zestnk. A krmet a kosrkkba tltjk. Tetejket finoman megszrjuk kakaporral.
TLTTT KOSRKK
Hozzvalk: 25 dkg liszt, 10 dkg di, 15 dkg margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojs, kshegynyi stpor
A hozzvalk felhasznlsval tsztt gyrunk. A tsztt a kosrkkba egyengetjk, halvnyra kistjk.
Tltelk: 4 tojst, 8 evkanl cukorral, 2 csomag vanlis cukorral jl kikevernk, s gz felett sr krmm fznk. Ha kihlt 20 dkg habosra kavart margarint adunk hozz. Megtltjk a kosrkkat, tetejket drazsval, fl dival vagy gymlccsel dsztjk.
VAJAS POGCSA
Hozzvalk: 50 dkg Linco vagy Halvarin margarin (poharas), 2,5 dl tejfl, 3 dkg leszt, 3 evkanl s, kb. 80 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt.
A tejflben az lesztt kikavarjuk, hozzadunk 3 evkanl st. Elszr 25 dkg liszttel sszegyrjuk, majd annyi lisztet adunk hozz, hogy j knny tsztt kapjunk. (kb. sszesen 80 dkg szksges) A jl sszegyrt tsztt 20 percig pihentetjk, utna kinyjtjuk megszrjuk a reszelt sajt 1/3-ad rszvel, s a tsztt hajtogatjuk. 20 perc pihentets utn a tsztt jra kinyjtjuk, megszrjuk a reszelt sajt 1/3-ad rszvel, s a tsztt hajtogatjuk. 20 perc pihentets utn jra kinyjtjuk, szaggatjuk, tojssal megkenjk, megszrjuk a maradk reszelt sajttal s stjk. Kzepes, elmelegtett stben.
VANLIS KOSZOR
Hozzvalk: 15 dkg cukor, 18 dkg margarin, 2 tojs, 40 dkg liszt, 1 vanlia, kshegynyi szdapor.
A lisztet a szdaporral elkeverjk, hozzadjuk a margarint, a cukrot, a vanlit s a tojsok srgjt s tejjel, vagy tejfllel knnyen nyjthat tsztt gyrunk belle. A tojsok fehrjt felverjk, a tsztt kiszaggatjuk. Elbb a tojsfehrjbe, majd durvra darlt diba mrtjuk, halvnyra megstjk. Ha kihlt baracklekvrral sszeragasztjuk.
VANLIS KOCKA
Tszta: 5 tojs fehrjt 17 dkg cukorral, 10 dkg darlt dival, 2 evkanl vzzel habb vernk. Hozzadjuk a tojsok srgjt s belekevernk 12 dkg lisztet s fl csomag stport.
Krm: 3 dl tejet 3 evkanl liszttel, 1 tojssal sr krmm fznk. Ha kihlt hozzadunk 15 dkg margarint s 15 dkg porcukrot, 1 csomag vanlis cukorral habosra keverve.
Mz: 15 dkg margarint 3 dkg kakaval, 1 evkanl porcukorral felfznk s a krm tetejre ntjk.
VENDGVR STEMNY
Hozzvalk: 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 1 evkanl kaka, 1 dkg szalagr.
A hozzvalkat sszegyrjuk s tepsi htn 2 lapot stnk belle. Sts eltt a lapokat villval megszurkljuk.
6 tojsbl, 18 dkg liszttel, 1/2 csomag stporral s 18 dkg cukorral pisktt ksztnk.
Krm: 5 evkanl lisztet 4 dl tejjel felfznk. 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra kevernk, s ha kihlt a fztt krm hozzkeverjk 1 citrom levvel s reszelt hjval. A kakas lapra helyezzk a krm felt, rhelyezzk a pisktt utna felkenjk a krm msik felt s a kakas lappal befedjk. A stemnyt mzzal bevonjuk.
Mz: 15 dkg porcukrot 1 tojsfehrjvel 1/ rig kevernk s a tsztra kenjk. 2 kiskanl kakat 2 evkanl cukorral mrts srsgre olvasztunk s a cukormz tetejre csepegtetjk. Villval keresztbe, hosszban gyengn meghzogatjuk (mrvnyozzuk).
ZZMARA SZELET
Hozzvalk: 4 tojs,20 dkg porcukor,14 dkg liszt,1/2 csomag stpor,10 dkg olvasztott margarin.
A tojsfehrjt habb verjk s egyenknt hozzadjuk a tojsok srgjt, porcukrot, a lisztet, a stport, s vgl az olvasztott margarint. Kikent, lisztezett tepsibe stjk.
Krm: 2 dl tejben 2 evkanl bzadart srre fznk, majd kihtjk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral 1 csomag vanlis cukorral kikevernk s a kt krmet sszeelegytjk.
A lapot kettvgjuk, majd megkenjk mindkettt krmmel, az egyik lapra a krmbe gymlcst (meggy, eper, mlna)tesznk s a msik lapot rbortjuk. A tetejt porcukorral meghintjk.
|