PUDINGGAL KSZLT STEMNYEK 2.
MTERES
Hozzvalk: 4 tojs, 26 dkg porcukor, 10 evkanl forr vz, 7 evkanl margarin, 26 dkg liszt, 3/4 csomag stpor, 2 evkanl kaka, 1 evkanl forr vz.
A tojssrgjt kikeverjk a porcukorral, majd aprnknt hozzadjuk a 10 evkanl forr vizet, margarint, lisztet, stport s vgl a tojsok kemny habjt. Kt rszre osztjuk, az egyik felbe belekeverjk a kakat s az 1 evkanl forr vizet. Mindkt rszt egy-egy kikent, lisztezett zgerinc formban stjk. Ha kihlt ujjnyi vastag szeletekre vgjuk.
Krm: 2 dl tejet 1 csomag eper z pudingporral felfznk s kihtnk. 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra kevernk s a kt krmet sszekeverjk. sszelltsa egy srga tszta, krm, egy barna tszta, krm.
Mz: 5 evkanl kakat, 5 evkanl vzzel s 5 evkanl cukorral srre fznk, majd 5 dkg margarint hozzadunk. Msnap ferdn szeleteljk.
MIRINDA SZELET
Hozzvalk: 6 tojs, 6 evkanl cukor, 4 evkanl liszt, 2 evkanl kaka, 1 dl tolaj,1 csomag stpor.
A hozzvalkat sszeelegytjk s hozzadjuk a 6 tojsfehrjbl felvert kemny habot.
Krm: 50 dkg tr, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor. A hozzvalkat jl kikeverjk s a tszta tetejre ntjk.
Tetejre: 7 dl mirinda narancs dtt, 2 csomag vanlis pudingport s 15 dkg porcukrot felfznk s langyosan a tltelk tetejre kenjk. A stemnyt ezt kveten hidegen troljuk.
PAPAGJ TORTA
Hozzvalk: 30 dkg cukor, 30 dkg margarin, 4 tojs, 2,5 dl tejfl, 30 dkg liszt, 1 csomag stpor, 1 csomag puncs z pudingpor, 2 evkanl kaka, 2 csomag vanlis cukor.
A cukrot a margarinnal valamint a tojsokkal habosra keverjk. Hozzadjuk a tejflt, a lisztet s a stport. A tsztt hrom rszre osztjuk. Az egyik rszhez hozzkeverjk a puncs z pudingport. A msik rszhez hozzkeverjk a kakat. A harmadik rszhez a vanlis cukrot. Kikent, lisztezett tepsibe a tsztkat felvltva kanalanknt rakjuk bele. Lass tznl stjk.
Mz: 2 citrom levhez annyi porcukrot adunk amennyit felvesz, ezt habosra keverjk.
PUDINGOS
Hozzvalk: 8 tojs, 25 dkg cukor, 5 csomag pudingpor, 1 evkanl liszt, 1/2 csomag stpor.
A tojsfehrjt kemny habb verjk, hozzadjuk a cukrot, majd beletesszk a tojssrgjt, a pudingport, a lisztet s a stport.
Krm: 6 tojssrgjt 4 evkanl liszttel, 0,5 liter tejjel, 1 csomag vanlis cukorral felfznk s kihtnk. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra kevernk s a kt krmet sszeelegytjk.
Mz: 6 tojs habjt 18 kanl cukorral gz felett felverjk. Reszelt csokoldval dszthetjk.
REPL KRMES
Hozzvalk: 25 dkg liszt, 7 dkg margarin, 1 tojs, 1 mokkskanl szalagr, 2 evkanl cukor, 1 csomag vanlis cukor, kevs tej.
A lisztet a szalagrval, a cukorral, a vanlis cukorral sszekeverjk, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzadjuk a tojst s kevs tejjel rugalmas tsztv gyrjuk. Hrom lapba kistjk, szp vilgosra.
Krm: 2 csomag vanlis pudingporbl megfzzk a krmet, majd hozzadunk 2 kanl cukor s 5 dkg margarin habos keverkt. Csokoldkrm: 0,5 liter tejet 5 evkanl liszttel, 2 evkanl kakaval felfzzk s kihtjk. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra kevernk s a kt krmet sszeelegytjk.
sszellts: lap – csokoldkrm – lap – vanliakrm - lap
VATTA STEMNY
Hozzvalk: 6 tojs, 21 dkg cukor, 1 kshegynyi stpor, 4 csomag puding (vanlia, csokold, puncs, karamell)
A tojsfehrjt 21 dkg cukorral gz felett kemny habb verjk. A gzrl levve hozzadjuk a tojssrgkat, stport s egyenknt a pudingokat. Kikent, lisztezett tepsibe tltjk, stjk.
Krm: 3 tojssrgjt 25 dkg margarinnal, 20 dkg porcukorral kikeverjk, hozzadunk 0,5 dl rumot(vagy valamilyen kivonatot)
Hab: 3 tojsfehrjt 18 dkg porcukorral gz felett kemny habb verjk. Tetejt csokoldreszelkkel dszthetjk.
VCI PUDINGOS
Hozzvalk: 5 tojs, 25 dkg porcukor, 1 dl olaj, 1 dl vz, 25 dkg liszt, 1 csomag stpor, 3 evkanl kaka
A tojssrgjt a porcukorral, az olajjal, a vzzel habosra kavarjuk. Hozzadunk 25 dkg lisztet melyet stporral elkevertnk. Ezt kveten a felvert tojsfehrjvel lazn sszekeverjk. A tszta felhez hozzadjuk a kakat, s felvltva kanalazzuk a tepsibe.
Krm: 3 csomag eperpudingot 1,2 l tejben 6 evkanl cukorral megfznk. A ftt krmet mg melegen a tsztra kenjk, elmelegtett stben kzepes lngon kb. 25-30 percig stjk.
Ha megslt 2 nagy pohr tejflt 8 evkanl (zls szerint) porcukorral villval sszekevernk, rkenjk a tsztra, megszrjuk fahjjal. A lezrt stbe 10-15 percig visszahelyezzk. Ha meghlt tepsiben szeleteljk.
|