PUDINGGAL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK 2.
MÉTERES
Hozzávalók: 4 tojás, 26 dkg porcukor, 10 evőkanál forró víz, 7 evőkanál margarin, 26 dkg liszt, 3/4 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál forró víz.
A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a 10 evőkanál forró vizet, margarint, lisztet, sütőport s végül a tojások kemény habját. Két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 evőkanál forró vizet. Mindkét részt egy-egy kikent, lisztezett őzgerinc formában sütjük. Ha kihűlt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Krém: 2 dl tejet 1 csomag eper ízű pudingporral felfőzünk és kihűtünk. 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk és a két krémet összekeverjük. Összeállítása egy sárga tészta, krém, egy barna tészta, krém.
Máz: 5 evőkanál kakaót, 5 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzünk, majd 5 dkg margarint hozzáadunk. Másnap ferdén szeleteljük.
MIRINDA SZELET
Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 dl étolaj,1 csomag sütőpor.
A hozzávalókat összeelegyítjük és hozzáadjuk a 6 tojásfehérjéből felvert kemény habot.
Krém: 50 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor. A hozzávalókat jól kikeverjük és a tészta tetejére öntjük.
Tetejére: 7 dl mirinda narancs üdítőt, 2 csomag vaníliás pudingport és 15 dkg porcukrot felfőzünk és langyosan a töltelék tetejére kenjük. A süteményt ezt követően hidegen tároljuk.
PAPAGÁJ TORTA
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 30 dkg margarin, 4 tojás, 2,5 dl tejföl, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag puncs ízű pudingpor, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás cukor.
A cukrot a margarinnal valamint a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A tésztát három részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a puncs ízű pudingport. A másik részhez hozzákeverjük a kakaót. A harmadik részhez a vaníliás cukrot. Kikent, lisztezett tepsibe a tésztákat felváltva kanalanként rakjuk bele. Lassú tűznél sütjük.
Máz: 2 citrom levéhez annyi porcukrot adunk amennyit felvesz, ezt habosra keverjük.
PUDINGOS
Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg cukor, 5 csomag pudingpor, 1 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd beletesszük a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet és a sütőport.
Krém: 6 tojássárgáját 4 evőkanál liszttel, 0,5 liter tejjel, 1 csomag vaníliás cukorral felfőzünk és kihűtünk. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk és a két krémet összeelegyítjük.
Máz: 6 tojás habját 18 kanál cukorral gőz felett felverjük. Reszelt csokoládéval díszíthetjük.
REPÜLÖ KRÉMES
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 mokkáskanál szalagáré, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.
A lisztet a szalagáréval, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Három lapba kisütjük, szép világosra.
Krém: 2 csomag vaníliás pudingporból megfőzzük a krémet, majd hozzáadunk 2 kanál cukor és 5 dkg margarin habos keverékét. Csokoládékrém: 0,5 liter tejet 5 evőkanál liszttel, 2 evőkanál kakaóval felfőzzük és kihűtjük. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk és a két krémet összeelegyítjük.
Összeállítás: lap – csokoládékrém – lap – vaníliakrém - lap
VATTA SÜTEMÉNY
Hozzávalók: 6 tojás, 21 dkg cukor, 1 késhegynyi sütőpor, 4 csomag puding (vanília, csokoládé, puncs, karamell)
A tojásfehérjét 21 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük. A gőzről levéve hozzáadjuk a tojássárgákat, sütőport és egyenként a pudingokat. Kikent, lisztezett tepsibe töltjük, sütjük.
Krém: 3 tojássárgáját 25 dkg margarinnal, 20 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 0,5 dl rumot(vagy valamilyen kivonatot)
Hab: 3 tojásfehérjét 18 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Tetejét csokoládéreszelékkel díszíthetjük.
VÁCI PUDINGOS
Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaó
A tojássárgáját a porcukorral, az olajjal, a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadunk 25 dkg lisztet melyet sütőporral elkevertünk. Ezt követően a felvert tojásfehérjével lazán összekeverjük. A tészta feléhez hozzáadjuk a kakaót, és felváltva kanalazzuk a tepsibe.
Krém: 3 csomag eperpudingot 1,2 l tejben 6 evőkanál cukorral megfőzünk. A főtt krémet még melegen a tésztára kenjük, előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha megsült 2 nagy pohár tejfölt 8 evőkanál (ízlés szerint) porcukorral villával összekeverünk, rákenjük a tésztára, megszórjuk fahéjjal. A lezárt sütőbe 10-15 percig visszahelyezzük. Ha meghűlt tepsiben szeleteljük.
|