GESZTENYVEL KSZLT STEMNYEK
GESZTENYS SZELET
Hozzvalk: 7 tojs, 14 dkg cukor, 11 dkg liszt, 3 dkg di.
A tojsok srgit kikeverjk a cukor harmadrszvel. A tojsfehrjket kemny habb verjk a tbbi cukorral, ezutn hozztesszk a kikevert tojssrgjhoz, s aprnknt belekeverjk a dival sszevegytett lisztet. Elmelegtett stben megstjk.
Krm: 33 dkg cukrot, 1 dl vzzel felforraljuk. Hozzadunk 30 dkg margarint, ezzel is felforraljuk s levesszk a tzrl. Hagyjuk kihlni, s ezt kveten hozzadunk 20 dkg kihabostott gesztenyemasszt melybe 1 evkanl rumot is tettnk. A kihlt tsztt kettvgjuk a krmmel megtltjk. Tetejt gesztenyvel dsztjk.
NANUKA SZELET
Hozzvalk: 4 tojs, 20 dkg liszt, 30 dkg porcukor, 10 dkg darlt di, 1 dl fekete kv, ½ csomag stpor, 1 citrom reszelt hja s leve, s.
A tojssrgjt a porcukorral habosra kavarjuk. Hozzadjuk a stporral elkevert lisztet, darlt dit, citromhjat, citromlevet, majd a tojsfehrje felvert habjt. Megstjk.
Krm: 25 dkg vajat habosra kavarunk 25 dkg porcukorral. Hozzadunk rummal vagy rumaromval zestett 25 dkg gesztenyemasszt, majd az 5 dl tejben felfztt s kihttt 2 csomag csokold pudingot. A krmet a tsztra kenjk s csokold reszelkkel dsztjk.
|