GESZTENYÉVEL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK
GESZTENYÉS SZELET
Hozzávalók: 7 tojás, 14 dkg cukor, 11 dkg liszt, 3 dkg dió.
A tojások sárgáit kikeverjük a cukor harmadrészével. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a többi cukorral, ezután hozzátesszük a kikevert tojássárgájához, és apránként belekeverjük a dióval összevegyített lisztet. Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém: 33 dkg cukrot, 1 dl vízzel felforraljuk. Hozzáadunk 30 dkg margarint, ezzel is felforraljuk és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, és ezt követően hozzáadunk 20 dkg kihabosított gesztenyemasszát melybe 1 evőkanál rumot is tettünk. A kihűlt tésztát kettévágjuk a krémmel megtöltjük. Tetejét gesztenyével díszítjük.
NANUKA SZELET
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg liszt, 30 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 dl fekete kávé, ½ csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja és leve, só.
A tojássárgáját a porcukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, darált diót, citromhéjat, citromlevet, majd a tojásfehérje felvert habját. Megsütjük.
Krém: 25 dkg vajat habosra kavarunk 25 dkg porcukorral. Hozzáadunk rummal vagy rumaromával ízesített 25 dkg gesztenyemasszát, majd az 5 dl tejben felfőzött és kihűtött 2 csomag csokoládé pudingot. A krémet a tésztára kenjük és csokoládé reszelékkel díszítjük.
|