Tartalom
MTRAI LACI NEKEL

 

 
MEN
 
PPS KSZTS
 
VENDGKNYV

 
E-MAIL

 

 

 

 
BLCSESSGEK KNYVE

 

 
 
 
 
KNAI TANMESK
 
RENGETEG VERS
 
IDZETEK
 
STEMNY RECEPTEK
 
TV MSOR

 

 

 
HONLAPFORDT
 
Gymlcss stik

 

 

GYMLCCSEL KSZLT STEMNYEK

 

ALMATORTA

 

Hozzvalk: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, csipet s, 1 kvskanl cukor, 2 evkanl vz, 1/2 kg reszelt alma, 15 dkg cukor, 2 evkanl barackz, 1/2 kg vkony karikkra szelt alma, 3 dkg darlt di.

 

A lisztbl, margarinbl, csipet sval, cukorral, vzzel j kemny tsztt gyrunk. Egy fl rig htszekrnyben pihentetjk. Kinyjtjuk, s kiblelnk vele egy kerek tortaformt gy, hogy oldala is legyen. A reszelt almbl 15 dkg cukorbl, kevs vzzel sr almaprt fznk. Ha kihlt a tsztra kenjk. Megkenjk 1 evkanl barackzzel, s 1/2 kg vkony karikkra szelt almval bebortjuk. Megkenjk 1 evkanl barackzzel, s rhintnk 3 dkg darlt dit. Elmelegtett stben kzepes lngon 30 percig stjk. Lehet tejsznhabbal is fogyasztani, mr aki brja.

 

 

ALMATORTA 2.

 

Hozzvalk: 40 dkg liszt, 1 teskanl stpor, 20 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor, 1 csipetnyi s, 2 tojs.

 

A lisztet a stporral elvegytjk s a margarinnal, a cukorral, sval, s a tojsokkal sszegyrjuk. Letakarva kb. 30 percre hideg helyen pihentetjk.

 

Tltelk: 1 kg alma, 1 citrom, 10 durvra vgott mandula vagy di, 10 dkg rlt mandula vagy di, 10 dkg mazsola, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma.

 

Az almkat meghmozzuk, negyedekbe vgjuk, maghzt eltvoltjuk s vkony szeletekre vgjuk. A citrom levvel a felszelt almt meglocsoljuk. Hozzadjuk a rumba vagy rumaroms vzben ztatott mazsolt, valamint az rlt s a durvra vgott mandult vagy dit s 10 dkg porcukrot.

 

Az omls tszta 2/3 rszt kr alakra kinyjtjuk. Egy kikent kapcsos tortaformba helyezzk, gy hogy az oldalt is befedje a tszta. A tszta aljt villval jl megszurkljuk. Ezt kveten zsemlemorzsval vagy mzlivel megszrjuk. Az almatltelket belehelyezzk. A tszta szlt kicsit visszahajtjuk. A maradk tszta 2/3-d szintn kr alakra nyjtjuk s az almatltelkre helyezzk. A tsztaszleket jl sszenyomkodjuk. A tszta tetejt tojssrgjval megkenjk. A maradk tsztt kinyjtjuk s derelye szaggatval cskokat ksztnk s a tszta tetejt bercsozzuk.. A tsztarcsokat is lekenjk tojssrgjval. Elmelegtett stben 3 fokozaton kb. 50 percig stjk.

 

 

ALMATORTA TEJFLS NTETTEL

 

Hozzvalk: 10 dkg tr, 4 evkanl olaj, 3 tojs, 1 csomag vanlis cukor, 5 dkg mz, 20 dkg liszt, 1 teskanl stpor, 3 kg alma, 6 dkg folykony mz, 1/8 liter tejfl

 

A trt elkeverjk az olajjal, egy tojssal, a vanlis cukorral s a mzzel. Hozzadjuk a stporral elkevert lisztet. Tortaformba helyezzk, s hvs helyre tesszk.

 

Az almt meghmozzuk, ngybe vgjuk, a maghzat eltvoltjuk. Hosszks szeletekre vgjuk, s krberakjuk a tsztn.

 

A tortt forr stbe tesszk, s flig megstjk kb. 25 perc. Kt tojst a folykony mzzel s a tejfllel jl kikeverjk s rntjk a tortra, majd tovbb stjk, mg az ntet aranysznv vlik s kemny lesz.

 

 

ALMS KRMES

 

Hozzvalk: 1,5 kg alma, 8 tojs, 18 dkg porcukor, 3 evkanl vz, 20 dkg liszt, ½ csomag stpor, 1 evkanl kaka.

 

Aluflival kiblelnk egy tepsit. Az almt vkonyra leszeljk s szorosan a tepsibe    egyms mell lerakjuk. A tojsok srgjt a porcukorral s a vzzel habosra keverjk.    Hozzadjuk a lisztet, a stport s a kemnyre felvert tojshabot. Felt az almra simtjuk, majd  a maradkhoz kakat kevernk, s a srga rtegre kenjk.

 

Krm: ½ liter tejet 2 csomag vanlis pudingporral felfznk. 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra kevernk, majd a kihlt pudinggal sszeelegytjk. A kihlt stemnyrl a flit lehzzuk s a krmet az alma tetejre kenjk. Utols mvelet, csokoldmzzal bevonjuk a stemnyt.

 

BANN SZELET

 

Hozzvalk: 4 tojsbl piskta, 7 db bann, 1 csomag vanlis pudingpor, 2,5 dl tej,1 kanl cukor, csokoldmz.

 

4 tojsbl vkony pisktt stnk. A vanlis pudingport felfzzk a tejjel s a cukorral, ha kihlt a pisktra kenjk. Hosszban kettszelt bannokkal betertjk. Csokoldmzat  ksztnk s bevonjuk vele a stemnyt, ha kifagy a bannok krl szeleteljk, teht  csokolds bann formt nyernk. Csokoldmz helyett valamilyen gymlcs zselvel is nyakon nthetjk, gy is kivl

 

 

CITROM SZELET

 

Hozzvalk: 50 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojssrgja, 1 csomag stpor, 1 citrom reszelt hja s kinyomkodott leve, kevs tej.

 

A hozzvalkat jl sszedolgozzuk, s 4 rszre osztjuk. Az egyik lapot belehelyezzk a   tepsibe, megkenjk barackzzel s a  msik lappal befedjk. Kzepes lngon stjk. A msik kt lappal is ez a teendnk.

 

Krm: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 citrom reszelt hja s kinyomkodott leve, 1 egsz tojs. 2 egsz tojst, 4 kanl lisztet s 4 dl tejet felfznk s kihtnk, majd a kt krmet sszeelegytjk.

 

CSODATORTA A FEKETE ERDBL

 

Hozzvalk: 8 tojs, 20 dkg liszt, 1 csomag stpor, 24 dkg cukor, 8 evkanl vz, 4 dkg kaka.

 

A hozzvalk felhasznlsval kakas pisktt stnk. 3 rszre vgjuk.

 

Krm: 1 veg kimagozott meggyet, 10 dkg cukorral, 1 evkanl vzzel s 1 kvskanl fahjjal felfznk. 10 dkg margarint, 2 evkanl tkezsi kemnytvel kikavarunk s a meggyes rszhez adjuk, lass tzn felforraljuk. 2 csomag tejsznhabptl port 3 dl tejjel, 1 vanlis cukorral flig felvernk, majd 1 habfixlval kemnyre verjk.

 

Az els lapot megtltjk a meggyes krmmel, rhelyezzk a msik lapot, ezt megtltjk a tejsznhab felvel, majd rhelyezzk a harmadik lapot. A tortt teljesen bevonjuk a tejsznhab msik felvel. Nagyobb darabokra forgcsolt tortabevonval dsztjk az oldalt is.

 

 

CSOKIS MEGGYES

 

Hozzvalk: 25 dkg darlt keksz, 25 dkg darlt di, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 veg magvazott meggy, 8 tojs, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor, 1 csomag stpor 

Egy mly tepsit margarinnal kikennk. Rhelyezzk a kimagozott meggyet s a darlt keksz, di s porcukor keverkt. 8 tojsbl pisktt ksztnk s ezzel befedjk, megstjk. Lisztezett deszkra bortjuk, mg melegen csokoldmzzal bevonjuk. 

 

GYMLCSKENYR

 

Hozzvalk: 12 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 12 dkg cukrozott gymlcs, 3 tojs, 3 dkg porcukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 citrom reszelt hja.

 

A vajat kiss megolvasztjuk, s simra keverjk a porcukor felvel. Egyenknt hozzkeverjk a tojsok srgjt s beletesszk az aprra vgott cukrozott gymlcst. A tojsok fehrjt kemny habb verjk a maradk cukorral, s a tszthoz keverjk. Vgl vatosan nehogy a hab sszetrjn, beleszitljuk a lisztet. Paprral kiblelt zgerinc formba ntjk s kzepesen meleg stben megstjk. A formbl deszkra bortjuk, s porcukorral megszrjuk.

 

  

GYMLCSKENYR 2.

 

Hozzvalk: 3 tojs, 5 evkanl liszt, 1 kvskanl kaka, 1 kvskanl mzeskalcs fszerkeverk, ½ citrom reszelt hja, ½ narancs reszelt hja, 4-5 szem di s fge, 1 bann, 1 kvskanl stpor, 3-4 evkanl kristlycukor, 2-3 evkanl kefir, 4-5 dkg margarin.

 

A tojssrgjt a margarinnal, a cukorral, a kefirrel, a fszerekkel s a reszelt citrom s narancshjjal jl sszedolgozzuk. Belekeverjk a stporral elkevert lisztet s mg egyszer jl tdolgozzuk. A tojsfehrjt kemnyre verjk, s a tsztra ntve mg egyszer tdolgozzuk, hogy j krmes legyen. Hozzadjuk a kis kockra vgott bannt, fgt, dit. A masszt kikent zgerincformba ntjk s elmelegtett stben kb. 30 percig stjk.

 

 

GYMLCSKENYR 3. (karcsonyi)

 

Hozzvalk: 40 dkg vegyes aszalt gymlcs (szilva, fge, datolya), 20 dkg mazsola, 25 dkg liszt, 1 csomag stpor, 4 tojs, 15 dkg vaj, 7,5 dkg mz, 1 evkanl reszelt citromhj, 1,5 dl tej.

 

Az aszalt gymlcsket aprra vgjuk, sszekeverjk a puha mazsolval, s a lisztben elkevert stporral. A tojsok srgjt a lgy vajjal habosra keverjk, hozzadjuk a mzet s a citrom reszelt hjt. A lisztes gymlcsket s a tejet felvltva belekeverjk. Vgl hozzadjuk a felvert tojshabot. A stformt kivajazzuk  s zsemlemorzsval vagy darlt dival meghintjk. A stemnymasszt a formba simtjuk s elmelegtett stben kb. 50-60 percig stjk.

  

 

GYMLCSRIZS MZZEL

 

Hozzvalk: 1 liter tej, 6 dl vz, 16 dkg rizs, 1/2 kg mz, 2 dl tejsznhab, 20 db kockacukor, 2 db narancs vagy citrom, 8 evkanl lekvr.

A tej s a vz keverkben a rizst puhra fzzk, majd hozzadjuk a mzet, s llni hagyjuk. Ha mr langyosra hlt 2 dl tejsznhabot kevernk bele. Kzben a kockacukrokkal ledrzsljk a citrom vagy a narancs hjt, majd ezt a cukrot a lekvrral s 1 citrom levvel sszekeverjk s azt is belekeverjk a rizsbe.

 

 

GYMLCSS STEMNY

 

Hozzvalk: 4 tojssrgja, 1 cssze porcukor,1 csomag vanlis cukor, 12 dkg margarin, 2 ppozott cssze liszt,1/2 csomag stpor, 1 cssze tej.

 

A tojssrgjt a porcukorral habosra keverjk, hozzadjuk a vanlis cukrot s a margarint. Beledolgozzuk a lisztet, a stport s a tejet. A tsztt kikent, lisztezett tepsibe helyezzk, megszrjuk bzadarval. Rrakjuk az elksztett gymlcst (meggy, szamca, mlna, szibarack, szl). Forr stben hromnegyed rszig megstjk. A stbl kivve 4 tojsfehrjbl s 12 dkg porcukorbl kszlt kemny habot kennk r. Visszatoljuk a stbe s  kszre stjk.

 

 

GYMLCSS STEMNY 2.

 

Hozzvalk: 35 dkg liszt, 1 csomag margarin, 2 tojssrgja, 4 evkanl vz.

 

A hozzvalkat jl sszegyrjuk s egy jszakn t hideg helyen pihentetjk. A pihentetett tsztt 2 lapra kinyjtjuk. Az egyik lapot belehelyezzk a kikent, lisztezett tepsibe, megszrjuk bzadarval. Egyenletesen rhelyezzk a tltelket, ami lehet meggy, alma vagy di. Megszrjuk zls szerint 1-2 mark cukorral. Befedjk a msik tsztalappal, villval megszurkljuk, s tojsfehrjvel megkenjk. Szlks dibllel is meghinthetjk. J meleg stben vilgosra stjk.

 

 

GYMLCSTORTA

 

Hozzvalk: 1 bgre liszt, 1/2 bgre cukor, 1/2 csomag stpor, 4 evkanl olaj, 2 evkanl tej, 2 egsz tojs.

 

A stporral elkevert lisztet a fl bgre cukorral, az olajjal s a tejjel jl sszekeverjk, belentjk a kikent formba. Forr stben kzepes lngon kb. 1/4 rig stjk.

 

A 1/2 evkanl zselatint vzbe ztatjuk. 2 dl vzben cukrot, citromot tesznk, felforraljuk, s  mg melegen a zselatinhoz keverjk. A tsztra a gymlcst rhelyezzk (ami lehet eper, mlna, meggy, szibarack, akrmi) s a langyos keverkkel lentjk.

 

 

ISTENI SZELET

 

Hozzvalk: 8 tojs, 8 evkanl porcukor, 8 evkanl liszt, fl csomag stpor, 2 evkanl kaka.

 

A hozzvalk felhasznlsval s 8 evkanl vzzel vizes pisktt stnk.

Krm: 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra kevernk. 4 dl tejben 3 ppozott evkanl lisztet megfznk. Ha kihlt hozzadjuk a vajas krmhez, s beletesznk 1 veg kimagozott meggyet s 10 dkg vkonyra szeletelt dibelet s ½ dl rumot.

 

Mz: 2 evkanl cukrot, 2 evkanl vizet, 2 evkanl kakat sszeforralunk s 2 dkg  margarinnal elkeverve a krm tetejre ntjk.

 

 

KONYAKTORTA

 

Hozzvalk: 12 tojsfehrje, 20 dkg cukor, 15 dkg darlt mk, 5 dkg liszt, 3 dkg reszelt citromhj, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg di, 2 dl konyak, 25 dkg magozott meggy, l mandarin, kevs tejsznhab.

 

A tojsfehrjket a cukorral kemny habb verjk, hozzadjuk a mkot, a lisztet, a reszelt citromhjat. Tortakarikba tltjk s kistjk, ha kihlt hrom lapba vgjuk. A krmhez a vajat a porcukorral habosra keverjk, hozzadjuk a konyakot, a 20 dkg darabolt magozott meggyet, a 10 dkg durvra trt dit s habosra keverjk. A tortt megtltjk a krmmel, gy hogy a tetejre s az oldalra is jusson. A oldalt bevonjuk darlt dival, a tetejt tejsznhabbal. Majd meggyszemekkel s mandaringerezdekkel dsztjk.

 

 

 

 
BEJELENTKEZS
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
SZMLL
Induls: 2006-07-05
 
BARTAIM LINKJEI
 
BARTAIM BANNEREI

KATT A KPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJNDKA

 

 

 
 
 
 
Drga G-portlos Bartnim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike, Zska
s Luncz Kati!
Ez a gyertya rtetek gjen,
kik fenn laktok mr a magas gben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKTL

 

 

 
JENNYKTL

 

 

 
GERTIKTL

 
MIKI AJNDKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJNDKA
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!