Tartalom
MÁTRAI LACI ÉNEKEL

 

 
MENÜ
 
PPS KÉSZÍTÉS
 
VENDÉGKÖNYV

 

 

 
E-MAIL

 

 

 

 
BÖLCSESSÉGEK KÖNYVE

 

 
 
 
 
KÍNAI TANMESÉK
 
RENGETEG VERS
 
IDÉZETEK
 
EGÉSZSÉG ROVAT
 
TESTED VÍZÉRT KIÁLT
 
 
 
 
SÜTEMÉNY RECEPTEK
 
KÉPSZERKESZTÉS, EGYÉB
 
 

 

 

 
KÉPESLAP KÜLDŐ

 

 
 
 
TV MŰSOR

 

 

 
IDŐJÁRÁS
 
 
 
  
 
 
HONLAPFORDÍTÓ
 
SZÖVEGFORDÍTÓ

 
 
morphologic
 
 
 
webforditas.hu ingyenes online fordito és szotar
 

 

 
Gyümölcsös sütik

 

 

GYÜMÖLCCSEL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK

 

ALMATORTA

 

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, csipet só, 1 kávéskanál cukor, 2 evőkanál víz, 1/2 kg reszelt alma, 15 dkg cukor, 2 evőkanál barackíz, 1/2 kg vékony karikákra szelt alma, 3 dkg darált dió.

 

A lisztből, margarinból, csipet sóval, cukorral, vízzel jó kemény tésztát gyúrunk. Egy fél óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek tortaformát úgy, hogy oldala is legyen. A reszelt almából 15 dkg cukorból, kevés vízzel sűrű almapürét főzünk. Ha kihűlt a tésztára kenjük. Megkenjük 1 evőkanál barackízzel, és 1/2 kg vékony karikákra szelt almával beborítjuk. Megkenjük 1 evőkanál barackízzel, és ráhintünk 3 dkg darált diót. Előmelegített sütőben közepes lángon 30 percig sütjük. Lehet tejszínhabbal is fogyasztani, már aki bírja.

 

 

ALMATORTA 2.

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg margarin, 12,5 dkg porcukor, 1 csipetnyi só, 2 tojás.

 

A lisztet a sütőporral elvegyítjük és a margarinnal, a cukorral, sóval, és a tojásokkal összegyúrjuk. Letakarva kb. 30 percre hideg helyen pihentetjük.

 

Töltelék: 1 kg alma, 1 citrom, 10 durvára vágott mandula vagy dió, 10 dkg őrölt mandula vagy dió, 10 dkg mazsola, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma.

 

Az almákat meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, magházát eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A citrom levével a felszelt almát meglocsoljuk. Hozzáadjuk a rumba vagy rumaromás vízben áztatott mazsolát, valamint az őrölt és a durvára vágott mandulát vagy diót és 10 dkg porcukrot.

 

Az omlós tészta 2/3 részét kör alakúra kinyújtjuk. Egy kikent kapcsos tortaformába helyezzük, úgy hogy az oldalát is befedje a tészta. A tészta alját villával jól megszurkáljuk. Ezt követően zsemlemorzsával vagy müzlivel megszórjuk. Az almatölteléket belehelyezzük. A tészta szélét kicsit visszahajtjuk. A maradék tészta 2/3-ád szintén kör alakúra nyújtjuk és az almatöltelékre helyezzük. A tésztaszéleket jól összenyomkodjuk. A tészta tetejét tojássárgájával megkenjük. A maradék tésztát kinyújtjuk és derelye szaggatóval csíkokat készítünk és a tészta tetejét berácsozzuk.. A tésztarácsokat is lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 3 fokozaton kb. 50 percig sütjük.

 

 

ALMATORTA TEJFÖLÖS ÖNTETTEL

 

Hozzávalók: 10 dkg túró, 4 evőkanál olaj, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg méz, 20 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 3 kg alma, 6 dkg folyékony méz, 1/8 liter tejföl

 

A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliás cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába helyezzük, és hűvös helyre tesszük.

 

Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán.

 

A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük kb. 25 perc. Két tojást a folyékony mézzel és a tejföllel jól kikeverjük és ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, míg az öntet aranyszínűvé válik és kemény lesz.

 

 

ALMÁS KRÉMES

 

Hozzávalók: 1,5 kg alma, 8 tojás, 18 dkg porcukor, 3 evőkanál víz, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó.

 

Alufóliával kibélelünk egy tepsit. Az almát vékonyra leszeljük és szorosan a tepsibe    egymás mellé lerakjuk. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük.    Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keményre felvert tojáshabot. Felét az almára simítjuk, majd  a maradékhoz kakaót keverünk, és a sárga rétegre kenjük.

 

Krém: ½ liter tejet 2 csomag vaníliás pudingporral felfőzünk. 30 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összeelegyítjük. A kihűlt süteményről a fóliát lehúzzuk és a krémet az alma tetejére kenjük. Utolsó művelet, csokoládémázzal bevonjuk a süteményt.

 

BANÁN SZELET

 

Hozzávalók: 4 tojásból piskóta, 7 db banán, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej,1 kanál cukor, csokoládémáz.

 

4 tojásból vékony piskótát sütünk. A vaníliás pudingport felfőzzük a tejjel és a cukorral, ha kihűlt a piskótára kenjük. Hosszában kettészelt banánokkal beterítjük. Csokoládémázat  készítünk és bevonjuk vele a süteményt, ha kifagy a banánok körül szeleteljük, tehát  csokoládés banán formát nyerünk. Csokoládémáz helyett valamilyen gyümölcs zselével is nyakon önthetjük, így is kiváló

 

 

CITROM SZELET

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 14 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja és kinyomkodott leve, kevés tej.

 

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és 4 részre osztjuk. Az egyik lapot belehelyezzük a   tepsibe, megkenjük barackízzel és a  másik lappal befedjük. Közepes lángon sütjük. A másik két lappal is ez a teendőnk.

 

Krém: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és kinyomkodott leve, 1 egész tojás. 2 egész tojást, 4 kanál lisztet és 4 dl tejet felfőzünk és kihűtünk, majd a két krémet összeelegyítjük.

 

CSODATORTA A FEKETE ERDŐBŐL

 

Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 24 dkg cukor, 8 evőkanál víz, 4 dkg kakaó.

 

A hozzávalók felhasználásával kakaós piskótát sütünk. 3 részre vágjuk.

 

Krém: 1 üveg kimagozott meggyet, 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vízzel és 1 kávéskanál fahéjjal felfőzünk. 10 dkg margarint, 2 evőkanál étkezési keményítővel kikavarunk és a meggyes részhez adjuk, lassú tűzön felforraljuk. 2 csomag tejszínhabpótló port 3 dl tejjel, 1 vaníliás cukorral félig felverünk, majd 1 habfixálóval keményre verjük.

 

Az első lapot megtöltjük a meggyes krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, ezt megtöltjük a tejszínhab felével, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tortát teljesen bevonjuk a tejszínhab másik felével. Nagyobb darabokra forgácsolt tortabevonóval díszítjük az oldalát is.

 

 

CSOKIS MEGGYES

 

Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 25 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 1 üveg magvazott meggy, 8 tojás, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor, 1 csomag sütőpor 

Egy mély tepsit margarinnal kikenünk. Ráhelyezzük a kimagozott meggyet és a darált keksz, dió és porcukor keverékét. 8 tojásból piskótát készítünk és ezzel befedjük, megsütjük. Lisztezett deszkára borítjuk, még melegen csokoládémázzal bevonjuk. 

 

GYÜMÖLCSKENYÉR

 

Hozzávalók: 12 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 12 dkg cukrozott gyümölcs, 3 tojás, 3 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.

 

A vajat kissé megolvasztjuk, és simára keverjük a porcukor felével. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és beletesszük az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a tésztához keverjük. Végül óvatosan nehogy a hab összetörjön, beleszitáljuk a lisztet. Papírral kibélelt őzgerinc formába öntjük és közepesen meleg sütőben megsütjük. A formából deszkára borítjuk, és porcukorral megszórjuk.

 

  

GYÜMÖLCSKENYÉR 2.

 

Hozzávalók: 3 tojás, 5 evőkanál liszt, 1 kávéskanál kakaó, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, ½ citrom reszelt héja, ½ narancs reszelt héja, 4-5 szem dió és füge, 1 banán, 1 kávéskanál sütőpor, 3-4 evőkanál kristálycukor, 2-3 evőkanál kefir, 4-5 dkg margarin.

 

A tojássárgáját a margarinnal, a cukorral, a kefirrel, a fűszerekkel és a reszelt citrom és narancshéjjal jól összedolgozzuk. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és még egyszer jól átdolgozzuk. A tojásfehérjét keményre verjük, és a tésztára öntve még egyszer átdolgozzuk, hogy jó krémes legyen. Hozzáadjuk a kis kockára vágott banánt, fügét, diót. A masszát kikent őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

 

 

GYÜMÖLCSKENYÉR 3. (karácsonyi)

 

Hozzávalók: 40 dkg vegyes aszalt gyümölcs (szilva, füge, datolya), 20 dkg mazsola, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 tojás, 15 dkg vaj, 7,5 dkg méz, 1 evőkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl tej.

 

Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük a puha mazsolával, és a lisztben elkevert sütőporral. A tojások sárgáját a lágy vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet és a citrom reszelt héját. A lisztes gyümölcsöket és a tejet felváltva belekeverjük. Végül hozzáadjuk a felvert tojáshabot. A sütőformát kivajazzuk  és zsemlemorzsával vagy darált dióval meghintjük. A süteménymasszát a formába simítjuk és előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük.

  

 

GYÜMÖLCSRIZS MÉZZEL

 

Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dl víz, 16 dkg rizs, 1/2 kg méz, 2 dl tejszínhab, 20 db kockacukor, 2 db narancs vagy citrom, 8 evőkanál lekvár.

A tej és a víz keverékében a rizst puhára főzzük, majd hozzáadjuk a mézet, és állni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt 2 dl tejszínhabot keverünk bele. Közben a kockacukrokkal ledörzsöljük a citrom vagy a narancs héját, majd ezt a cukrot a lekvárral és 1 citrom levével összekeverjük és azt is belekeverjük a rizsbe.

 

 

GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNY

 

Hozzávalók: 4 tojássárgája, 1 csésze porcukor,1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg margarin, 2 púpozott csésze liszt,1/2 csomag sütőpor, 1 csésze tej.

 

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a margarint. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. A tésztát kikent, lisztezett tepsibe helyezzük, megszórjuk búzadarával. Rárakjuk az előkészített gyümölcsöt (meggy, szamóca, málna, őszibarack, szőlő). Forró sütőben háromnegyed részig megsütjük. A sütőből kivéve 4 tojásfehérjéből és 12 dkg porcukorból készült kemény habot kenünk rá. Visszatoljuk a sütőbe és  készre sütjük.

 

 

GYÜMÖLCSÖS SÜTEMÉNY 2.

 

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 csomag margarin, 2 tojássárgája, 4 evőkanál víz.

 

A hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetett tésztát 2 lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot belehelyezzük a kikent, lisztezett tepsibe, megszórjuk búzadarával. Egyenletesen ráhelyezzük a tölteléket, ami lehet meggy, alma vagy dió. Megszórjuk ízlés szerint 1-2 marék cukorral. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és tojásfehérjével megkenjük. Szálkás dióbéllel is meghinthetjük. Jó meleg sütőben világosra sütjük.

 

 

GYÜMÖLCSTORTA

 

Hozzávalók: 1 bögre liszt, 1/2 bögre cukor, 1/2 csomag sütőpor, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál tej, 2 egész tojás.

 

A sütőporral elkevert lisztet a fél bögre cukorral, az olajjal és a tejjel jól összekeverjük, beleöntjük a kikent formába. Forró sütőben közepes lángon kb. 1/4 óráig sütjük.

 

A 1/2 evőkanál zselatint vízbe áztatjuk. 2 dl vízben cukrot, citromot teszünk, felforraljuk, és  még melegen a zselatinhoz keverjük. A tésztára a gyümölcsöt ráhelyezzük (ami lehet eper, málna, meggy, őszibarack, akármi) és a langyos keverékkel leöntjük.

 

 

ISTENI SZELET

 

Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál porcukor, 8 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.

 

A hozzávalók felhasználásával és 8 evőkanál vízzel vizes piskótát sütünk.

Krém: 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra keverünk. 4 dl tejben 3 púpozott evőkanál lisztet megfőzünk. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez, és beleteszünk 1 üveg kimagozott meggyet és 10 dkg vékonyra szeletelt dióbelet és ½ dl rumot.

 

Máz: 2 evőkanál cukrot, 2 evőkanál vizet, 2 evőkanál kakaót összeforralunk és 2 dkg  margarinnal elkeverve a krém tetejére öntjük.

 

 

KONYAKTORTA

 

Hozzávalók: 12 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 15 dkg darált mák, 5 dkg liszt, 3 dkg reszelt citromhéj, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg dió, 2 dl konyak, 25 dkg magozott meggy, l mandarin, kevés tejszínhab.

 

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mákot, a lisztet, a reszelt citromhéjat. Tortakarikába töltjük és kisütjük, ha kihűlt három lapba vágjuk. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a konyakot, a 20 dkg darabolt magozott meggyet, a 10 dkg durvára tört diót és habosra keverjük. A tortát megtöltjük a krémmel, úgy hogy a tetejére és az oldalára is jusson. A oldalát bevonjuk darált dióval, a tetejét tejszínhabbal. Majd meggyszemekkel és mandaringerezdekkel díszítjük.

 

 

 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-07-05
 
IDŐ

 

 

 
BARÁTAIM LINKJEI
 
BARÁTAIM BANNEREI

KATT A KÉPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJÁNDÉKA

 

 

 
 
 
 
Drága G-portálos Barátnőim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike!
Ez a gyertya Értetek égjen,
kik fenn laktok már a magas égben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKÉTŐL

 

 

 
JENNYKÉTŐL

 

 

 
GERTIKÉTŐL

 

  

 
MIKI AJÁNDÉKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJÁNDÉKA
 
 
 
 
 
FLASH-EK JACQUIE-TŐL

KATT A KÉPRE!

 

 

 

 
 
Tartalom

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.