Tartalom
MÁTRAI LACI ÉNEKEL

 

 
MENÜ
 
PPS KÉSZÍTÉS
 
VENDÉGKÖNYV

 

 

 
E-MAIL

 

 

 

 
BÖLCSESSÉGEK KÖNYVE

 

 
 
 
 
KÍNAI TANMESÉK
 
RENGETEG VERS
 
IDÉZETEK
 
EGÉSZSÉG ROVAT
 
TESTED VÍZÉRT KIÁLT
 
 
 
 
SÜTEMÉNY RECEPTEK
 
KÉPSZERKESZTÉS, EGYÉB
 
 

 

 

 
KÉPESLAP KÜLDŐ

 

 
 
 
TV MŰSOR

 

 

 
IDŐJÁRÁS
 
 
 
  
 
 
HONLAPFORDÍTÓ
 
SZÖVEGFORDÍTÓ

 
 
morphologic
 
 
 
webforditas.hu ingyenes online fordito és szotar
 

 

 
Gyümölcsös sütik 2.

 

 

 

GYÜMÖLCCSEL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK 2.

 

 

MÁGLYARAKÁS

 

Hozzávalók: 8-10 db egynapos kifli, 3-4 tojás, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 5 dkg darált dió, a tojáshabhoz 2-3 evőkanál baracklekvár, 50 dkg alma, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál rum.

A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. Ráöntjük a felszeletelt kiflikre és 15-20 percig áztatjuk. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk. A megáztatott kifliket elkeverjük a mazsolával, a durvára tört dióval, és a kikent tálba simítjuk. Az almát meggyaluljuk és fahéjas cukorral elkeverve a tésztára helyezzük. Középforró sütőben kb. 40 percig sütjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2-3 evőkanál cukorral és hozzáadott baracklekvárral jól elkeverve, a már megsült almára kenjük. Mérsékelten meleg sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

 

 

MÁGLYARAKÁS 2.

 

Hozzávalók: 5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 dl víz. 

Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és a gyümölcsöt felkockázzuk. Ráöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor az alma megpárolódott, belekeverjük a vajat, egy evőkanálnyi cukrot, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belehalmozzuk az almás pépet. A tojásfehérjéket porcukorral kemény habbá verjük, és az alma tetejére kenjük. Minél szabálytalanabbra formázzuk a tojáshabot, annál látványosabb lesz a máglyarakás teteje. A tálat előmelegített sütőbe sütjük. Az alma mellé szezonban rakhatunk ribizlit, magozott meggyet vagy bármilyen savanykás gyümölcsöt, amely jól társítható az almához. 

 

MEGGYES HABOS LEPÉNY

 

Hozzávalók: 5 tojás, 10 evőkanál + 1 bögre cukor, 10 evőkanál olvasztott zsír, 10 evőkanál tej, 1 evőkanál ecet, 1 csomag sütőpor, liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 kg meggy.

 

A tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, az ecetet és a sütőport összedolgozzuk annyi liszttel, hogy gyenge galuskatésztát kapjunk. A massza felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és így öntjük a tészta tetejére. Rászórjuk a kimagozott meggyet és csaknem készre sütjük. Közben a tojások fehérjét egy bögre cukorral gőz fölött keményre verjük, és a tészta tetejére simítjuk, és rövid időre a sütőbe visszatoljuk.

 

 

MEGGYES PISKÓTA

 

Hozzávalók: 6 tojás,12 kanál forró víz, 30 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor,  meggy  kb. 1 kg

 

A tojássárgáját a forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, lisztet, sütőport, valamint a tojások kemény habját. A tésztát addig sütjük, míg nem ragad a teteje, ekkor a  kimagozott meggyet rárakjuk, és készre sütjük.

 

Krém: 1 csomag pudingporból(tetszés szerinti ízű)a recept szerint krémet főzünk, kihütjük.25 dkg margarint,25 dkg porcukorral habosra  keverjük és a két krémet összeelegyítjük.

 

Máz: 10 dkg margarint,4 evőkanál kakaóval összeolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk.

 

 

MEGGYES PITE

 

Hozzávalók: 5 tojás, 10 kanál cukor, 10 kanál olvasztott zsiradék, 10 kanál tej, 1 kanál ecet, 1 csomag sütőpor, annyi liszt, hogy gyenge galuska tészta legyen., meggy.

 

A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Felét jól kizsírozott tepsibe öntjük. A másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk és ráöntjük a sárga tésztára. Rászórjuk a magozott meggyet és lassú tűzön megsütjük.

 

A tojások fehérjét gőz felett kemény habbá verjük 1 bögre cukorral és a meleg tészta tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe száradni.

 

 

NARANCSOS PISKÓTATEKERCS

 

 6 tojásból kakaós, vagy síma piskótát sütünk.

 

Krém: 1 csomag vaníliás pudingport simára keverünk  4 narancs átszűrt levével( 2,5 dl), ezt követően sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. 25 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 2 narancs reszelt héjával, 2 tojássárgájával, és hozzákeverjük a kihűlt pudingkrémet kanalanként. A piskótát meglocsoljuk narancs aromával és egyenletesen elkenjük rajta a krémet. Megszórjuk 1 meghámozott és apró kockára vágott naranccsal, majd szorosan felgöngyöljük, alufóliába csomagolva 2-3 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt felforrósítunk 5 dkg baracklekvárt, és megkenjük vele a tekercs oldalát és tetejét. Megszórjuk pirított mandulaforgáccsal vagy kekszmorzsával.

 

 

OLASZ GYÜMÖLCSLEPÉNY

 

Nem kell gyúrni, csak a tepsibe rétegelni a hozzávalókat!

 

Hozzávalók: 10 dkg margarin - 2 részre osztva

Összekeverünk 40 dkg lisztet, 1 csomag sütőporral, 20 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral – két részre osztjuk.

½ kg túró, 1,5 – 2 kg meggy vagy más gyümölcs, 0,5 liter tej, + 4 tojássárgája.

 

A fele margarinnal a tepsit alaposan kikenjük. Erre rásimítjuk a lisztes keverék felét, s erre rámorzsoljuk a túrót. Erre rakjuk a meggyet vagy bármilyen gyümölcsöt. Következik a lisztes keverék másik fele. Ráöntjük a tojássárgákkal összekevert 0,5 liter tejet. A tetejére daraboljuk a maradék margarint. Ezt követően legalább fél óráig állni hagyjuk. A pihentetés után előmelegített sütőben 25 - 30 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk és kockákra vágjuk

 

 

ŐSZIBARACK TORTA

 

Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg cukor, 7 dkg liszt, 5 dkg olvasztott langyos margarin.

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a  cukrot, a lisztet és a langyos margarint. Kikent nagy tortaformában, forró sütőben aranysárgára sütjük és a formában hagyjuk kihűlni.

 

Krém: 1 csomag citromízű pudingport, 4 dl tejjel, 10 dkg cukorral sűrűre főzzük és hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és levét, hagyjuk kihűlni. 10 dkg margarint 25 dkg áttört túrót kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt krémhez és 30 dkg kis kockára vágott őszibarackot. Az így összeállított krémet a formában lévő tésztára simítjuk.

 

Tetejére: 20 dkg őszibarackot cikkekre vágunk és citrom lével megöntözzük, hogy ne barnuljon meg. Ezután a torta tetejére helyezzük a cikkekre vágott őszibarackot és néhány  órára behűtjük. Vagy zselatinnal bevonjuk és úgy helyezzük hűtőbe.

 

 

ŐSZIBARACK SZELET

 

Hozzávalók:  5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaó

 

A tojássárgáját a porcukorral, az olajjal, a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert 25 dkg lisztet és a kakaóport. Ezt követően a felvert tojásfehérjével lazán összekeverjük.  Megsütjük.

 

Krém: 1 csomag vanília ízű pudingport, 4 dl tejjel, 10 dkg cukorral sűrűre főzzük és hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és levét, hagyjuk kihűlni. 10 dkg margarint 25 dkg áttört túrót kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt krémhez és 30 dkg kis kockára vágott őszibarackot. Az így összeállított krémet a tésztára simítjuk.

 

Máz: 30 dkg porcukrot, 6 tojásfehérjével gőz felett keményre verünk. A piskótára rákenjük a krémet, bevonjuk a mázzal, mindezt reszelt csokoládéval is díszíthetjük.

 

 

SÜLT TÉSZTÁS ALMA

 

Hozzávalók: 1 kg alma, 25 dkg gyufatészta vagy cérnametélt, rumaroma, 2 dl tejszín, 2 tojás, 5 dkg porcukor, 10 dkg dió, málnalekvár, 1 citrom, vaj vagy margarin.

 

A tésztát lobogó, rumaromával ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a lekvárral és kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tojásokat és a tejszínt elkeverjük a cukorral, és a tésztára öntjük. Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházat, felszeleteljük, kevés citromlével meglocsoljuk és a tésztakeveréket beborítjuk vele. Rászórjuk a durvára tört vagy vágott diót, megöntözzük málnalekvárral, ráreszeljük a citrom héját és közepes lángon megsütjük.

 

SZŐLŐS SÜLT METÉLT

 

Hozzávalók: 10 dkg vékony metélt, 1-2 nagy szemű szőlőfürt, 2 tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 2 vaníliás cukor, csipet só.

 

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, még melegen elkeverjük a vaj egy részével. A tejfölt simára keverjük a tojással, cukorral, egy csipet sóval. A mazsolát beáztatjuk, a szőlőt leszemezzük, megmossuk. Egy kerek tortaformát kikenünk a félretett vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát összekeverjük a tejfölös öntettel, a szőlővel és a mazsolával. Beleöntjük az előkészített sütőformába. Addig sütjük, míg a teteje elszíneződik. Még forrón kiborítjuk a formából, szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

 

 

 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-07-05
 
BARÁTAIM LINKJEI
 
BARÁTAIM BANNEREI

KATT A KÉPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJÁNDÉKA

 

 

 
 
 
 
Drága G-portálos Barátnőim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike!
Ez a gyertya Értetek égjen,
kik fenn laktok már a magas égben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKÉTŐL

 

 

 
JENNYKÉTŐL

 

 

 
GERTIKÉTŐL

 

  

 
MIKI AJÁNDÉKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJÁNDÉKA
 
 
 
 
 
FLASH-EK JACQUIE-TŐL

KATT A KÉPRE!

 

 

 

 
 
Tartalom

Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE