Tartalom
MÁTRAI LACI ÉNEKEL

 

 
MENÜ
 
PPS KÉSZÍTÉS
 
VENDÉGKÖNYV

 

 

 
E-MAIL

 

 

 

 
BÖLCSESSÉGEK KÖNYVE

 

 
 
 
 
KÍNAI TANMESÉK
 
RENGETEG VERS
 
IDÉZETEK
 
SÜTEMÉNY RECEPTEK
 
TV MŰSOR

 

 

 
HONLAPFORDÍTÓ
 
Gyümölcsös sütik 2.

 

 

 

GYÜMÖLCCSEL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK 2.

 

 

MÁGLYARAKÁS

 

Hozzávalók: 8-10 db egynapos kifli, 3-4 tojás, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 5 dkg darált dió, a tojáshabhoz 2-3 evőkanál baracklekvár, 50 dkg alma, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál rum.

A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. Ráöntjük a felszeletelt kiflikre és 15-20 percig áztatjuk. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk. A megáztatott kifliket elkeverjük a mazsolával, a durvára tört dióval, és a kikent tálba simítjuk. Az almát meggyaluljuk és fahéjas cukorral elkeverve a tésztára helyezzük. Középforró sütőben kb. 40 percig sütjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 2-3 evőkanál cukorral és hozzáadott baracklekvárral jól elkeverve, a már megsült almára kenjük. Mérsékelten meleg sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

 

 

MÁGLYARAKÁS 2.

 

Hozzávalók: 5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 dl víz. 

Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és a gyümölcsöt felkockázzuk. Ráöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor az alma megpárolódott, belekeverjük a vajat, egy evőkanálnyi cukrot, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belehalmozzuk az almás pépet. A tojásfehérjéket porcukorral kemény habbá verjük, és az alma tetejére kenjük. Minél szabálytalanabbra formázzuk a tojáshabot, annál látványosabb lesz a máglyarakás teteje. A tálat előmelegített sütőbe sütjük. Az alma mellé szezonban rakhatunk ribizlit, magozott meggyet vagy bármilyen savanykás gyümölcsöt, amely jól társítható az almához. 

 

MEGGYES HABOS LEPÉNY

 

Hozzávalók: 5 tojás, 10 evőkanál + 1 bögre cukor, 10 evőkanál olvasztott zsír, 10 evőkanál tej, 1 evőkanál ecet, 1 csomag sütőpor, liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 kg meggy.

 

A tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, az ecetet és a sütőport összedolgozzuk annyi liszttel, hogy gyenge galuskatésztát kapjunk. A massza felét kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és így öntjük a tészta tetejére. Rászórjuk a kimagozott meggyet és csaknem készre sütjük. Közben a tojások fehérjét egy bögre cukorral gőz fölött keményre verjük, és a tészta tetejére simítjuk, és rövid időre a sütőbe visszatoljuk.

 

 

MEGGYES PISKÓTA

 

Hozzávalók: 6 tojás,12 kanál forró víz, 30 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor,  meggy  kb. 1 kg

 

A tojássárgáját a forró vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, lisztet, sütőport, valamint a tojások kemény habját. A tésztát addig sütjük, míg nem ragad a teteje, ekkor a  kimagozott meggyet rárakjuk, és készre sütjük.

 

Krém: 1 csomag pudingporból(tetszés szerinti ízű)a recept szerint krémet főzünk, kihütjük.25 dkg margarint,25 dkg porcukorral habosra  keverjük és a két krémet összeelegyítjük.

 

Máz: 10 dkg margarint,4 evőkanál kakaóval összeolvasztjuk és a krém tetejére simítjuk.

 

 

MEGGYES PITE

 

Hozzávalók: 5 tojás, 10 kanál cukor, 10 kanál olvasztott zsiradék, 10 kanál tej, 1 kanál ecet, 1 csomag sütőpor, annyi liszt, hogy gyenge galuska tészta legyen., meggy.

 

A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Felét jól kizsírozott tepsibe öntjük. A másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk és ráöntjük a sárga tésztára. Rászórjuk a magozott meggyet és lassú tűzön megsütjük.

 

A tojások fehérjét gőz felett kemény habbá verjük 1 bögre cukorral és a meleg tészta tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe száradni.

 

 

NARANCSOS PISKÓTATEKERCS

 

 6 tojásból kakaós, vagy síma piskótát sütünk.

 

Krém: 1 csomag vaníliás pudingport simára keverünk  4 narancs átszűrt levével( 2,5 dl), ezt követően sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. 25 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 2 narancs reszelt héjával, 2 tojássárgájával, és hozzákeverjük a kihűlt pudingkrémet kanalanként. A piskótát meglocsoljuk narancs aromával és egyenletesen elkenjük rajta a krémet. Megszórjuk 1 meghámozott és apró kockára vágott naranccsal, majd szorosan felgöngyöljük, alufóliába csomagolva 2-3 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt felforrósítunk 5 dkg baracklekvárt, és megkenjük vele a tekercs oldalát és tetejét. Megszórjuk pirított mandulaforgáccsal vagy kekszmorzsával.

 

 

OLASZ GYÜMÖLCSLEPÉNY

 

Nem kell gyúrni, csak a tepsibe rétegelni a hozzávalókat!

 

Hozzávalók: 10 dkg margarin - 2 részre osztva

Összekeverünk 40 dkg lisztet, 1 csomag sütőporral, 20 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral – két részre osztjuk.

½ kg túró, 1,5 – 2 kg meggy vagy más gyümölcs, 0,5 liter tej, + 4 tojássárgája.

 

A fele margarinnal a tepsit alaposan kikenjük. Erre rásimítjuk a lisztes keverék felét, s erre rámorzsoljuk a túrót. Erre rakjuk a meggyet vagy bármilyen gyümölcsöt. Következik a lisztes keverék másik fele. Ráöntjük a tojássárgákkal összekevert 0,5 liter tejet. A tetejére daraboljuk a maradék margarint. Ezt követően legalább fél óráig állni hagyjuk. A pihentetés után előmelegített sütőben 25 - 30 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk és kockákra vágjuk

 

 

ŐSZIBARACK TORTA

 

Hozzávalók: 2 tojás, 10 dkg cukor, 7 dkg liszt, 5 dkg olvasztott langyos margarin.

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a  cukrot, a lisztet és a langyos margarint. Kikent nagy tortaformában, forró sütőben aranysárgára sütjük és a formában hagyjuk kihűlni.

 

Krém: 1 csomag citromízű pudingport, 4 dl tejjel, 10 dkg cukorral sűrűre főzzük és hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és levét, hagyjuk kihűlni. 10 dkg margarint 25 dkg áttört túrót kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt krémhez és 30 dkg kis kockára vágott őszibarackot. Az így összeállított krémet a formában lévő tésztára simítjuk.

 

Tetejére: 20 dkg őszibarackot cikkekre vágunk és citrom lével megöntözzük, hogy ne barnuljon meg. Ezután a torta tetejére helyezzük a cikkekre vágott őszibarackot és néhány  órára behűtjük. Vagy zselatinnal bevonjuk és úgy helyezzük hűtőbe.

 

 

ŐSZIBARACK SZELET

 

Hozzávalók:  5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál kakaó

 

A tojássárgáját a porcukorral, az olajjal, a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert 25 dkg lisztet és a kakaóport. Ezt követően a felvert tojásfehérjével lazán összekeverjük.  Megsütjük.

 

Krém: 1 csomag vanília ízű pudingport, 4 dl tejjel, 10 dkg cukorral sűrűre főzzük és hozzáadunk 1 citrom reszelt héját és levét, hagyjuk kihűlni. 10 dkg margarint 25 dkg áttört túrót kikeverünk és hozzáadjuk a kihűlt krémhez és 30 dkg kis kockára vágott őszibarackot. Az így összeállított krémet a tésztára simítjuk.

 

Máz: 30 dkg porcukrot, 6 tojásfehérjével gőz felett keményre verünk. A piskótára rákenjük a krémet, bevonjuk a mázzal, mindezt reszelt csokoládéval is díszíthetjük.

 

 

SÜLT TÉSZTÁS ALMA

 

Hozzávalók: 1 kg alma, 25 dkg gyufatészta vagy cérnametélt, rumaroma, 2 dl tejszín, 2 tojás, 5 dkg porcukor, 10 dkg dió, málnalekvár, 1 citrom, vaj vagy margarin.

 

A tésztát lobogó, rumaromával ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a lekvárral és kivajazott tűzálló tálba terítjük. A tojásokat és a tejszínt elkeverjük a cukorral, és a tésztára öntjük. Az almákat meghámozzuk, kivesszük a magházat, felszeleteljük, kevés citromlével meglocsoljuk és a tésztakeveréket beborítjuk vele. Rászórjuk a durvára tört vagy vágott diót, megöntözzük málnalekvárral, ráreszeljük a citrom héját és közepes lángon megsütjük.

 

SZŐLŐS SÜLT METÉLT

 

Hozzávalók: 10 dkg vékony metélt, 1-2 nagy szemű szőlőfürt, 2 tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 2 vaníliás cukor, csipet só.

 

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, még melegen elkeverjük a vaj egy részével. A tejfölt simára keverjük a tojással, cukorral, egy csipet sóval. A mazsolát beáztatjuk, a szőlőt leszemezzük, megmossuk. Egy kerek tortaformát kikenünk a félretett vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát összekeverjük a tejfölös öntettel, a szőlővel és a mazsolával. Beleöntjük az előkészített sütőformába. Addig sütjük, míg a teteje elszíneződik. Még forrón kiborítjuk a formából, szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.

 

 

 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-07-05
 
BARÁTAIM LINKJEI
 
BARÁTAIM BANNEREI

KATT A KÉPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJÁNDÉKA

 

 

 
 
 
 
Drága G-portálos Barátnőim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike, Zsóka
és Luncz Kati!
Ez a gyertya Értetek égjen,
kik fenn laktok már a magas égben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKÉTŐL

 

 

 
JENNYKÉTŐL

 

 

 
GERTIKÉTŐL

 

  

 
MIKI AJÁNDÉKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJÁNDÉKA
 
 
 
 
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal