Tartalom
MTRAI LACI NEKEL

 

 
MEN
 
PPS KSZTS
 
VENDGKNYV

 
E-MAIL

 

 

 

 
BLCSESSGEK KNYVE

 

 
 
 
 
KNAI TANMESK
 
RENGETEG VERS
 
IDZETEK
 
STEMNY RECEPTEK
 
TV MSOR

 

 

 
HONLAPFORDT
 
Gymlcss stik 2.

 

 

 

GYMLCCSEL KSZLT STEMNYEK 2.

 

 

MGLYARAKS

 

Hozzvalk: 8-10 db egynapos kifli, 3-4 tojs, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 5 dkg darlt di, a tojshabhoz 2-3 evkanl baracklekvr, 50 dkg alma, 1 citrom reszelt hja, 2 evkanl rum.

A kifliket vkony karikkra vgjuk. A tejben elkeverjk a tojsok srgjt, 4 evkanl cukrot, reszelt citromhjat, a rumot. Rntjk a felszeletelt kiflikre s 15-20 percig ztatjuk. Egy tzll tlat zsrral kikennk. A megztatott kifliket elkeverjk a mazsolval, a durvra trt dival, s a kikent tlba simtjuk. Az almt meggyaluljuk s fahjas cukorral elkeverve a tsztra helyezzk. Kzpforr stben kb. 40 percig stjk. A tojsfehrjt kemny habb verjk 2-3 evkanl cukorral s hozzadott baracklekvrral jl elkeverve, a mr megslt almra kenjk. Mrskelten meleg stben szp rzsasznre stjk.

 

 

MGLYARAKS 2.

 

Hozzvalk: 5 alma, 3 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 tojs, 1 citrom reszelt hja, 1 dl vz. 

Az almkat meghmozzuk, a maghzat eltvoltjuk, s a gymlcst felkockzzuk. Rntnk 1 dl vizet, s fed alatt puhra proljuk. Amikor az alma megproldott, belekeverjk a vajat, egy evkanlnyi cukrot, a tojsok srgjt s a citrom reszelt hjt. Egy tzll tlat kivajazunk, belehalmozzuk az alms ppet. A tojsfehrjket porcukorral kemny habb verjk, s az alma tetejre kenjk. Minl szablytalanabbra formzzuk a tojshabot, annl ltvnyosabb lesz a mglyaraks teteje. A tlat elmelegtett stbe stjk. Az alma mell szezonban rakhatunk ribizlit, magozott meggyet vagy brmilyen savanyks gymlcst, amely jl trsthat az almhoz. 

 

MEGGYES HABOS LEPNY

 

Hozzvalk: 5 tojs, 10 evkanl + 1 bgre cukor, 10 evkanl olvasztott zsr, 10 evkanl tej, 1 evkanl ecet, 1 csomag stpor, liszt, 1 evkanl kakapor, 1 kg meggy.

 

A tojsok srgjt, a cukrot, a tejet, az ecetet s a stport sszedolgozzuk annyi liszttel, hogy gyenge galuskatsztt kapjunk. A massza felt kizsrozott, kilisztezett tepsibe ntjk, a msik felbe belekeverjk a kakaport s gy ntjk a tszta tetejre. Rszrjuk a kimagozott meggyet s csaknem kszre stjk. Kzben a tojsok fehrjt egy bgre cukorral gz fltt kemnyre verjk, s a tszta tetejre simtjuk, s rvid idre a stbe visszatoljuk.

 

 

MEGGYES PISKTA

 

Hozzvalk: 6 tojs,12 kanl forr vz, 30 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1/2 csomag stpor,  meggy  kb. 1 kg

 

A tojssrgjt a forr vzzel habosra keverjk, hozzadjuk a porcukrot, lisztet, stport, valamint a tojsok kemny habjt. A tsztt addig stjk, mg nem ragad a teteje, ekkor a  kimagozott meggyet rrakjuk, s kszre stjk.

 

Krm: 1 csomag pudingporbl(tetszs szerinti z)a recept szerint krmet fznk, kihtjk.25 dkg margarint,25 dkg porcukorral habosra  keverjk s a kt krmet sszeelegytjk.

 

Mz: 10 dkg margarint,4 evkanl kakaval sszeolvasztjuk s a krm tetejre simtjuk.

 

 

MEGGYES PITE

 

Hozzvalk: 5 tojs, 10 kanl cukor, 10 kanl olvasztott zsiradk, 10 kanl tej, 1 kanl ecet, 1 csomag stpor, annyi liszt, hogy gyenge galuska tszta legyen., meggy.

 

A hozzvalkat jl sszedolgozzuk. Felt jl kizsrozott tepsibe ntjk. A msik felbe egy evkanl kakat kevernk s rntjk a srga tsztra. Rszrjuk a magozott meggyet s lass tzn megstjk.

 

A tojsok fehrjt gz felett kemny habb verjk 1 bgre cukorral s a meleg tszta tetejre kenjk. Visszatesszk a stbe szradni.

 

 

NARANCSOS PISKTATEKERCS

 

 6 tojsbl kakas, vagy sma pisktt stnk.

 

Krm: 1 csomag vanlis pudingport simra kevernk  4 narancs tszrt levvel( 2,5 dl), ezt kveten srre fzzk s hagyjuk kihlni. 25 dkg margarint habosra kevernk 20 dkg porcukorral, 2 narancs reszelt hjval, 2 tojssrgjval, s hozzkeverjk a kihlt pudingkrmet kanalanknt. A pisktt meglocsoljuk narancs aromval s egyenletesen elkenjk rajta a krmet. Megszrjuk 1 meghmozott s apr kockra vgott naranccsal, majd szorosan felgngyljk, alufliba csomagolva 2-3 rra hidegre tesszk. Tlals eltt felforrstunk 5 dkg baracklekvrt, s megkenjk vele a tekercs oldalt s tetejt. Megszrjuk pirtott mandulaforgccsal vagy kekszmorzsval.

 

 

OLASZ GYMLCSLEPNY

 

Nem kell gyrni, csak a tepsibe rtegelni a hozzvalkat!

 

Hozzvalk: 10 dkg margarin - 2 rszre osztva

sszekevernk 40 dkg lisztet, 1 csomag stporral, 20 dkg cukorral, 1 csomag vanlis cukorral – kt rszre osztjuk.

½ kg tr, 1,5 – 2 kg meggy vagy ms gymlcs, 0,5 liter tej, + 4 tojssrgja.

 

A fele margarinnal a tepsit alaposan kikenjk. Erre rsimtjuk a lisztes keverk felt, s erre rmorzsoljuk a trt. Erre rakjuk a meggyet vagy brmilyen gymlcst. Kvetkezik a lisztes keverk msik fele. Rntjk a tojssrgkkal sszekevert 0,5 liter tejet. A tetejre daraboljuk a maradk margarint. Ezt kveten legalbb fl rig llni hagyjuk. A pihentets utn elmelegtett stben 25 - 30 percig stjk. Kicsit hlni hagyjuk s kockkra vgjuk

 

 

SZIBARACK TORTA

 

Hozzvalk: 2 tojs, 10 dkg cukor, 7 dkg liszt, 5 dkg olvasztott langyos margarin.

 

A tojsfehrjt kemny habb verjk s egyenknt hozzkeverjk a tojsok srgjt, a  cukrot, a lisztet s a langyos margarint. Kikent nagy tortaformban, forr stben aranysrgra stjk s a formban hagyjuk kihlni.

 

Krm: 1 csomag citromz pudingport, 4 dl tejjel, 10 dkg cukorral srre fzzk s hozzadunk 1 citrom reszelt hjt s levt, hagyjuk kihlni. 10 dkg margarint 25 dkg ttrt trt kikevernk s hozzadjuk a kihlt krmhez s 30 dkg kis kockra vgott szibarackot. Az gy sszelltott krmet a formban lv tsztra simtjuk.

 

Tetejre: 20 dkg szibarackot cikkekre vgunk s citrom lvel megntzzk, hogy ne barnuljon meg. Ezutn a torta tetejre helyezzk a cikkekre vgott szibarackot s nhny  rra behtjk. Vagy zselatinnal bevonjuk s gy helyezzk htbe.

 

 

SZIBARACK SZELET

 

Hozzvalk:  5 tojs, 25 dkg porcukor, 1 dl olaj, 1 dl vz, 25 dkg liszt, 1 csomag stpor, 3 evkanl kaka

 

A tojssrgjt a porcukorral, az olajjal, a vzzel habosra kavarjuk. Hozzadjuk a stporral elkevert 25 dkg lisztet s a kakaport. Ezt kveten a felvert tojsfehrjvel lazn sszekeverjk.  Megstjk.

 

Krm: 1 csomag vanlia z pudingport, 4 dl tejjel, 10 dkg cukorral srre fzzk s hozzadunk 1 citrom reszelt hjt s levt, hagyjuk kihlni. 10 dkg margarint 25 dkg ttrt trt kikevernk s hozzadjuk a kihlt krmhez s 30 dkg kis kockra vgott szibarackot. Az gy sszelltott krmet a tsztra simtjuk.

 

Mz: 30 dkg porcukrot, 6 tojsfehrjvel gz felett kemnyre vernk. A pisktra rkenjk a krmet, bevonjuk a mzzal, mindezt reszelt csokoldval is dszthetjk.

 

 

SLT TSZTS ALMA

 

Hozzvalk: 1 kg alma, 25 dkg gyufatszta vagy crnametlt, rumaroma, 2 dl tejszn, 2 tojs, 5 dkg porcukor, 10 dkg di, mlnalekvr, 1 citrom, vaj vagy margarin.

 

A tsztt lobog, rumaromval zestett vzben megfzzk, leszrjk, sszekeverjk a lekvrral s kivajazott tzll tlba tertjk. A tojsokat s a tejsznt elkeverjk a cukorral, s a tsztra ntjk. Az almkat meghmozzuk, kivesszk a maghzat, felszeleteljk, kevs citromlvel meglocsoljuk s a tsztakeverket bebortjuk vele. Rszrjuk a durvra trt vagy vgott dit, megntzzk mlnalekvrral, rreszeljk a citrom hjt s kzepes lngon megstjk.

 

SZLS SLT METLT

 

Hozzvalk: 10 dkg vkony metlt, 1-2 nagy szem szlfrt, 2 tojs, 1 pohr tejfl, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 2 vanlis cukor, csipet s.

 

A tsztt enyhn ss vzben kifzzk, mg melegen elkeverjk a vaj egy rszvel. A tejflt simra keverjk a tojssal, cukorral, egy csipet sval. A mazsolt beztatjuk, a szlt leszemezzk, megmossuk. Egy kerek tortaformt kikennk a flretett vajjal, megszrjuk zsemlemorzsval. A tsztt sszekeverjk a tejfls ntettel, a szlvel s a mazsolval. Belentjk az elksztett stformba. Addig stjk, mg a teteje elsznezdik. Mg forrn kibortjuk a formbl, szlszemekkel dsztve tlaljuk.

 

 

 

 
BEJELENTKEZS
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
SZMLL
Induls: 2006-07-05
 
BARTAIM LINKJEI
 
BARTAIM BANNEREI

KATT A KPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJNDKA

 

 

 
 
 
 
Drga G-portlos Bartnim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike, Zska
s Luncz Kati!
Ez a gyertya rtetek gjen,
kik fenn laktok mr a magas gben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKTL

 

 

 
JENNYKTL

 

 

 
GERTIKTL

 
MIKI AJNDKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJNDKA
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!