PUDINGPORRAL KSZLT STEMNYEK
ANGOL SZELET
Hozzvalk: 4 evkanl tej, 1 dkg szalagr, 6 tojs, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 2 evkanl kaka, fl tubus mandula kivonat
A tejben a szalagrt feloldjuk. 6 tojssrgjt porcukorral habosra keverjk s hozzadjuk az olvasztott, de mr hideg margarint, a tejben feloldott szalagrt, a lisztet s a tojsok felvert habjt. Hrom egyenl rszre osztjuk.
els lap srga - marad natron
msodik lap barna - kt evkanl kaka hozzadsval
harmadik lap zld - fl mandula kivonat hozzadsval
Zsrozott, lisztezett vagy stpaprral kiblelt tepsiben stjk.
Krm: 30 dkg margarint, 25 dkg porcukorral jl kikevernk. 1 csomag vanlis pudingport 3 deciliter tejjel felfznk 1-2 csomag vanlis cukorral. Ha kihlt sszedolgozzuk a kikavart margarinnal, majd a lapokat megkenjk. Alulra tesszk a barna lapot - krm - zld lap - krm s a srga lap.
Mz: olvasztott csokold.
DUNA HULLM
Hozzvalk: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 tojssrgja, 15 evkanl tej, 25 dkg margarin, 1 csomag vanlis cukor, 1 csomag stpor.
A cukrot a margarinnal, a tojsok srgjval jl kikavarjuk s hozzadjuk a tbbi anyagot, vgl a 4 tojs kemny habjt. Felt lisztezett, zsrozott tepsibe simtjuk. Msik felbe 2 evkanl kakat, 5 evkanl tejet kevernk, s a masszt rsimtjuk a tepsiben lv tsztra. Fejtett meggyet szrunk r, megstjk.
Krm: 30 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra kavarjuk. 2 dl meggylevet felfznk egy eperz pudinggal. Ha kihlt sszedolgozzuk a kikevert margarinnal. A krmet a tsztra simtjuk tetejt csokoldmzzal bevonjuk.
FEKETEERD FNK
Hozzvalk: 1 dl vz, 1 dl olaj vagy 10 dkg margarin, 10 dkg liszt, csipet s, 4 tojs.
A vizet az olajjal, sval feltesszk forrni. Ha forr, hozzadjuk a lisztet. Addig hevtjk, amg az edny faltl el nem vlik. Ezutn lland kevers mellett hozzadjuk a tojsokat. Nyomzsk segtsgvel di nagysg gombcokat formlunk s gzs stben megstjk. Ha megslt s kihlt olvasztott csokoldba flig megmrtjuk
. Ha a csoki megdermedt a tetejt levgjuk. Elszr csoki krmmel, majd eperkrmmel megtltjk. Az eperkrmre rhelyezzk a kalapokat.
Krm: 1 csomag csokolds pudingpor (fzs nlkli) 4 dl tej, 2 evkanl cukor. 1 csomag eper z pudingpor (fzs nlkli) 4 dl tej, 2 evkanl cukor
JAPN SZELET
Hozzvalk: 40 dkg liszt, 1 csomag stpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojssrgja, tejfl.
A lisztben elkeverjk a stport s a tbbi hozzval knnyen gyrhat tsztt ksztnk. A tsztbl 3 lapot nyjtunk, melyeket sts eltt megkenjk 3 tojsfehrjbl s 15 dkg porcukorbl ksztett kemny habjval. Ezt kveten a tsztt durvra vgott dival ( vagy pisztcival, mandulval) megszrjuk s kistjk.
Krm: 2 csomag tiramisu z puding, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 6 evkanl porcukor
A pudingot a tejjel felfzzk s kihtjk. A margarint a porcukorral habosra keverjk s a kt krmet sszeelegytjk. A tsztt megkenjk s megesszk.
JEGES SZELET
Hozzvalk: 30 dkg liszt, 2 dkg szalagr, 7 dkg margarin, 2 evkanl porcukor, 2 tojs.
A lisztet a szalagrval sszekeverjk, hozzadjuk a margarint, a porcukrot s a tojst. A tsztt jl sszegyrjuk. Ha nem elg lgy, kicsi tejjel puhtjuk. 3 lapot stnk belle.
Krm: 4 dl tejben 2 csomag karamell pudingport j srre fznk. Ha kihlt 20 dkg porcukorral kikevert 20 dkg margarint adunk hozz.
FRANCIA KLNLEGESSG
Hozzvalk: 6 tojs, 15 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 1 csomag stpor, 1 evkanl ecet, 1 evkanl fehrbor, 3 dkg kaka.
A tojsok srgjt a porcukorral habosra kavarjuk, hozzadjuk a lisztet, a stport, ecetet, fehrbort, kakat, valamint a tojsok kemny habjt.
Krm: 6 tojssrgjt, 1 csomag vanlis cukorral, 1 vanlia z pudingporral, 3 dl tejjel srre fzzk. 25 dkg margarint,15 dkg porcukorral habosra kavarunk s a kihlt krmmel sszeelegytjk.
Hab: 6 tojsfehrjt, 30 dkg porcukorral gz felett kemnyre vernk. A kihlt tsztra rkenjk a vanlis krmet, rsimtjuk a habot s reszelt csokoldval dsztjk.
HGOLYK
Hozzvalk: 20 dkg liszt, 1 csomag stpor, 12 dkg porcukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 csipet s, 1 csapott teskanl rlt fahj, 12 dkg lgy margarin vagy vaj, 3 tojs.
A lisztben elvegytjk a stport s a tbbi hozzval felhasznlsval tsztt ksztnk. Az elkszlt tsztt egy kivajazott csatos tortaformba ntjk s megstjk, majd kihtjk. Ha a tszta kihlt egy kevertlba morzsljuk.
1 csomag vanlia pudingport 2,5 dl tejjel felfznk, kihtjk. Az elmorzslt tszthoz hozzadjuk a kihlt pudingot, 1,5 dl almalevet valamint 1 csomag cukormz marcipnport s fakanllal jl sszedolgozzuk. Egy teskanl segtsgvel mogyornyi darabokat szednk a masszbl s golykat formlunk belle. Az elkszlt golykat darlt diban vagy rlt mandulban megforgatjuk. zls szerint porcukorral is megszrhatjuk.
KARAMELLS SZELET
Hozzvalk: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1,5 dl tej, kshegynyi szdapor
A hozzvalkat sszegyrjuk s ngy lapot nyjtunk belle s stlemezen megstjk. Halvnysznre sssk, percek alatt elkszl.
Krm: 2 csomagkaramell puding, 8 evkanl porcukor, 7,5 dl tej, 25 dkg margarin
A pudingot a tejjel felfzzk s kihtjk. A margarint a porcukorral habosra keverjk s a kt krmet sszeelegytjk. A stemnyt megtltjk a krmmel, alufliba csomagoljuk s egy jszakra a htbe tesszk. Tetejt megszrjuk vanlis cukorral, vagy mzzal bevonjuk.
LAGZI LAJCSI
Hozzvalk: 3 evkanl mz, 3 evkanl kaka, 3 tojs, 30 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 60 dkg liszt.
A mzet, a kakat, a tojst, a porcukrot s a margarint sszedolgozzuk s gz felett 5 percig keverjk. Hls utn hozzadunk 60 dkg lisztet s 4 lapot stnk belle.
Krm: 8 dl tejet s 2 csomag eper z pudingport felfznk. 4 dl tejet 1 csomag vanlis pudingporral megfznk. 40 dkg margarint 40 dkg porcukorral kikevernk s 1/3 rszt a vanlia krmbe, 2/3 rszt az eper z krmbe keverjk. A lapokat megtltjk, a vanlia krm kerl kzpre. Tetejt csokoldmzzal bevonjuk.
LAMBADA SZELET
Hozzvalk: 8 tojs, 25 dkg cukor, 8 evkanl meleg vz, 25 dkg liszt, 1/2 cs. stpor.
8 tojssrgjt 25 dkg cukorral, 8 evkanl meleg vzzel kikevernk s hozzadunk 25 dkg lisztet 1/2 csomag stport s a 8 tojs kemny habjt. A massza egyik felt zsrozott tepsibe ntjk, a msik felbe 2 kanl kakat kavarunk s rcsurgatjuk a tepsiben lv masszra.
Krm: 20 dkg margarint 10 dkg porcukorral, 2 evkanl rummal habosra kevernk. 1 csomag eper z pudingport 2 dl tejben megfznk, s ha kihlt sszekeverjk a margarinos krmmel. A hosszban kettvgott tsztt a krmmel megtltjk a tetejt is bevonjuk vele.
Mz: 10 dkg margarin, 2-3 evkanl kaka, 1 evkanl feketekv s 3 evkanl porcukor. A tetejt kkuszreszelkkel megszrjuk.
|