Tartalom
MÁTRAI LACI ÉNEKEL

 

 
MENÜ
 
PPS KÉSZÍTÉS
 
VENDÉGKÖNYV

 

 

 
E-MAIL

 

 

 

 
BÖLCSESSÉGEK KÖNYVE

 

 
 
 
 
KÍNAI TANMESÉK
 
RENGETEG VERS
 
IDÉZETEK
 
EGÉSZSÉG ROVAT
 
TESTED VÍZÉRT KIÁLT
 
 
 
 
SÜTEMÉNY RECEPTEK
 
KÉPSZERKESZTÉS, EGYÉB
 
 

 

 

 
KÉPESLAP KÜLDŐ

 

 
 
 
TV MŰSOR

 

 

 
IDŐJÁRÁS
 
 
 
  
 
 
HONLAPFORDÍTÓ
 
SZÖVEGFORDÍTÓ

 
 
morphologic
 
 
 
webforditas.hu ingyenes online fordito és szotar
 

 

 
Pudinggal készült

 

 

PUDINGPORRAL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK

 

ANGOL SZELET

 

Hozzávalók: 4 evőkanál tej, 1 dkg szalagáré, 6 tojás, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, fél tubus mandula kivonat

 

A tejben a szalagárét feloldjuk. 6 tojássárgáját porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olvasztott, de már hideg margarint, a tejben feloldott szalagárét, a lisztet és a tojások felvert habját. Három egyenlő részre osztjuk.

első lap sárga        - marad natúron

második lap barna - két evőkanál kakaó hozzáadásával

harmadik lap zöld  - fél mandula kivonat hozzáadásával

Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük.

 

 

Krém: 30 dkg margarint, 25 dkg porcukorral jól kikeverünk. 1 csomag vaníliás pudingport 3 deciliter tejjel felfőzünk 1-2 csomag vaníliás cukorral.  Ha kihűlt összedolgozzuk a kikavart margarinnal, majd a lapokat megkenjük. Alulra tesszük a barna lapot - krém - zöld lap - krém és a sárga lap.

 

Máz: olvasztott csokoládé.

 

DUNA HULLÁM

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 15 evőkanál tej, 25 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor.

 

A cukrot a margarinnal, a tojások sárgájával jól kikavarjuk és hozzáadjuk a többi anyagot, végül a 4 tojás kemény habját. Felét lisztezett, zsírozott tepsibe simítjuk. Másik felébe 2 evőkanál kakaót, 5 evőkanál tejet keverünk, és a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára. Fejtett meggyet szórunk rá, megsütjük.

 

Krém: 30 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra kavarjuk. 2 dl meggylevet felfőzünk egy eperízű pudinggal. Ha kihűlt összedolgozzuk a kikevert margarinnal. A krémet a  tésztára simítjuk tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

FEKETEERDŐ FÁNK

 

Hozzávalók: 1 dl víz, 1 dl olaj vagy 10 dkg margarin, 10 dkg liszt, csipet só, 4 tojás.

 

A vizet az olajjal, sóval feltesszük forrni. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet. Addig hevítjük, amíg az edény falától el nem válik. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Nyomózsák segítségével dió nagyságú gombócokat formálunk és gőzös sütőben megsütjük. Ha megsült és kihűlt olvasztott csokoládéba félig megmártjuk

 

 . Ha a csoki megdermedt a tetejét levágjuk. Először csoki krémmel, majd eperkrémmel megtöltjük. Az eperkrémre ráhelyezzük a kalapokat.

 

Krém: 1 csomag csokoládés pudingpor (főzés nélküli) 4 dl tej, 2 evőkanál cukor. 1 csomag eper ízű pudingpor (főzés nélküli) 4 dl tej, 2 evőkanál cukor

 

 

JAPÁN SZELET

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, tejföl.

 

A lisztben elkeverjük a sütőport és a többi hozzávaló könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztából 3 lapot nyújtunk, melyeket sütés előtt megkenjük 3 tojásfehérjéből és 15 dkg porcukorból készített kemény habjával. Ezt követően a tésztát durvára vágott dióval ( vagy pisztáciával, mandulával) megszórjuk és kisütjük.

 

Krém: 2 csomag tiramisu ízű puding, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 6 evőkanál porcukor

 

A pudingot a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a két krémet összeelegyítjük. A tésztát megkenjük és megesszük.

 

 

 

JEGES SZELET

 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 dkg szalagáré, 7 dkg margarin, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás.

 

A lisztet a szalagáréval összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a porcukrot és a tojást. A tésztát jól összegyúrjuk. Ha nem elég lágy, kicsi tejjel puhítjuk. 3 lapot sütünk belőle.

 

Krém: 4 dl tejben 2 csomag karamell pudingport jó sűrűre főzünk. Ha kihűlt 20 dkg porcukorral kikevert 20 dkg margarint adunk hozzá.

 

 

FRANCIA KÜLÖNLEGESSÉG

 

Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál fehérbor, 3 dkg kakaó.

 

A tojások sárgáját a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, ecetet, fehérbort, kakaót, valamint a tojások kemény habját.

 

Krém: 6 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 vanília ízű pudingporral, 3 dl tejjel sűrűre főzzük. 25 dkg margarint,15 dkg porcukorral habosra kavarunk és a kihűlt krémmel összeelegyítjük.

 

Hab: 6 tojásfehérjét, 30 dkg porcukorral gőz felett keményre verünk. A kihűlt tésztára  rákenjük a vaníliás krémet, rásimítjuk a habot és reszelt csokoládéval díszítjük.

 

 

HÓGOLYÓK

 

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, 12 dkg lágy margarin vagy vaj, 3 tojás.

 

A lisztben elvegyítjük a sütőport és a többi hozzávaló felhasználásával tésztát készítünk. Az elkészült tésztát egy kivajazott csatos tortaformába öntjük és megsütjük, majd kihűtjük. Ha a tészta kihűlt egy keverőtálba morzsáljuk.

 

1 csomag vanília pudingport 2,5 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. Az elmorzsált tésztához hozzáadjuk a kihűlt pudingot, 1,5 dl almalevet valamint 1 csomag cukormáz marcipánport és fakanállal jól összedolgozzuk. Egy teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat szedünk a masszából és golyókat formálunk belőle. Az elkészült golyókat darált dióban vagy őrölt mandulában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

 

 

KARAMELLÁS SZELET

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1,5 dl tej, késhegynyi szódapor

 

A hozzávalókat összegyúrjuk és négy lapot nyújtunk belőle és sütőlemezen megsütjük. Halványszínűre süssük, percek alatt elkészül.

 

Krém: 2 csomagkaramell puding, 8 evőkanál porcukor, 7,5 dl tej, 25 dkg margarin

 

A pudingot a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a két krémet összeelegyítjük. A süteményt megtöltjük a krémmel, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tetejét megszórjuk vaníliás cukorral, vagy mázzal bevonjuk.

 

LAGZI LAJCSI

 

Hozzávalók: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál kakaó, 3 tojás, 30 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 60 dkg liszt.

 

A mézet, a kakaót, a tojást, a porcukrot és a margarint összedolgozzuk és gőz felett 5  percig keverjük. Hűlés után hozzáadunk 60 dkg lisztet és 4 lapot sütünk belőle.

 

Krém: 8 dl tejet és 2 csomag eper ízű pudingport felfőzünk. 4 dl tejet 1 csomag vaníliás pudingporral megfőzünk. 40 dkg margarint 40 dkg  porcukorral kikeverünk és 1/3 részét a vanília krémbe, 2/3 részét az eper ízű krémbe keverjük. A lapokat megtöltjük, a vanília krém kerül középre. Tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

LAMBADA SZELET

 

Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg cukor, 8 evőkanál meleg víz, 25 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor.

 

8 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 8 evőkanál meleg vízzel kikeverünk és hozzáadunk 25 dkg lisztet 1/2 csomag sütőport és a 8 tojás kemény habját. A massza egyik felét zsírozott tepsibe öntjük, a másik felébe 2 kanál kakaót kavarunk és rácsurgatjuk a tepsiben lévő masszára.

Krém: 20 dkg margarint 10 dkg porcukorral, 2 evőkanál rummal habosra keverünk. 1 csomag eper ízű pudingport 2 dl tejben megfőzünk, és ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. A hosszában kettévágott tésztát a krémmel megtöltjük a tetejét is bevonjuk vele.

 

Máz: 10 dkg margarin, 2-3 evőkanál kakaó, 1 evőkanál feketekávé és 3 evőkanál porcukor. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

 

 

 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-07-05
 
BARÁTAIM LINKJEI
 
BARÁTAIM BANNEREI

KATT A KÉPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJÁNDÉKA

 

 

 
 
 
 
Drága G-portálos Barátnőim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike!
Ez a gyertya Értetek égjen,
kik fenn laktok már a magas égben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKÉTŐL

 

 

 
JENNYKÉTŐL

 

 

 
GERTIKÉTŐL

 

  

 
MIKI AJÁNDÉKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJÁNDÉKA
 
 
 
 
 
FLASH-EK JACQUIE-TŐL

KATT A KÉPRE!

 

 

 

 
 
Tartalom

Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE