Tartalom
MÁTRAI LACI ÉNEKEL

 

 
MENÜ
 
PPS KÉSZÍTÉS
 
VENDÉGKÖNYV

 

 

 
E-MAIL

 

 

 

 
BÖLCSESSÉGEK KÖNYVE

 

 
 
 
 
KÍNAI TANMESÉK
 
RENGETEG VERS
 
IDÉZETEK
 
SÜTEMÉNY RECEPTEK
 
TV MŰSOR

 

 

 
HONLAPFORDÍTÓ
 
Pudinggal készült

 

 

PUDINGPORRAL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK

 

ANGOL SZELET

 

Hozzávalók: 4 evőkanál tej, 1 dkg szalagáré, 6 tojás, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 30 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, fél tubus mandula kivonat

 

A tejben a szalagárét feloldjuk. 6 tojássárgáját porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk az olvasztott, de már hideg margarint, a tejben feloldott szalagárét, a lisztet és a tojások felvert habját. Három egyenlő részre osztjuk.

első lap sárga        - marad natúron

második lap barna - két evőkanál kakaó hozzáadásával

harmadik lap zöld  - fél mandula kivonat hozzáadásával

Zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük.

 

 

Krém: 30 dkg margarint, 25 dkg porcukorral jól kikeverünk. 1 csomag vaníliás pudingport 3 deciliter tejjel felfőzünk 1-2 csomag vaníliás cukorral.  Ha kihűlt összedolgozzuk a kikavart margarinnal, majd a lapokat megkenjük. Alulra tesszük a barna lapot - krém - zöld lap - krém és a sárga lap.

 

Máz: olvasztott csokoládé.

 

DUNA HULLÁM

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 15 evőkanál tej, 25 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor.

 

A cukrot a margarinnal, a tojások sárgájával jól kikavarjuk és hozzáadjuk a többi anyagot, végül a 4 tojás kemény habját. Felét lisztezett, zsírozott tepsibe simítjuk. Másik felébe 2 evőkanál kakaót, 5 evőkanál tejet keverünk, és a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára. Fejtett meggyet szórunk rá, megsütjük.

 

Krém: 30 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra kavarjuk. 2 dl meggylevet felfőzünk egy eperízű pudinggal. Ha kihűlt összedolgozzuk a kikevert margarinnal. A krémet a  tésztára simítjuk tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

FEKETEERDŐ FÁNK

 

Hozzávalók: 1 dl víz, 1 dl olaj vagy 10 dkg margarin, 10 dkg liszt, csipet só, 4 tojás.

 

A vizet az olajjal, sóval feltesszük forrni. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet. Addig hevítjük, amíg az edény falától el nem válik. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Nyomózsák segítségével dió nagyságú gombócokat formálunk és gőzös sütőben megsütjük. Ha megsült és kihűlt olvasztott csokoládéba félig megmártjuk

 

 . Ha a csoki megdermedt a tetejét levágjuk. Először csoki krémmel, majd eperkrémmel megtöltjük. Az eperkrémre ráhelyezzük a kalapokat.

 

Krém: 1 csomag csokoládés pudingpor (főzés nélküli) 4 dl tej, 2 evőkanál cukor. 1 csomag eper ízű pudingpor (főzés nélküli) 4 dl tej, 2 evőkanál cukor

 

 

JAPÁN SZELET

 

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, tejföl.

 

A lisztben elkeverjük a sütőport és a többi hozzávaló könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztából 3 lapot nyújtunk, melyeket sütés előtt megkenjük 3 tojásfehérjéből és 15 dkg porcukorból készített kemény habjával. Ezt követően a tésztát durvára vágott dióval ( vagy pisztáciával, mandulával) megszórjuk és kisütjük.

 

Krém: 2 csomag tiramisu ízű puding, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 6 evőkanál porcukor

 

A pudingot a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a két krémet összeelegyítjük. A tésztát megkenjük és megesszük.

 

 

 

JEGES SZELET

 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 dkg szalagáré, 7 dkg margarin, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás.

 

A lisztet a szalagáréval összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, a porcukrot és a tojást. A tésztát jól összegyúrjuk. Ha nem elég lágy, kicsi tejjel puhítjuk. 3 lapot sütünk belőle.

 

Krém: 4 dl tejben 2 csomag karamell pudingport jó sűrűre főzünk. Ha kihűlt 20 dkg porcukorral kikevert 20 dkg margarint adunk hozzá.

 

 

FRANCIA KÜLÖNLEGESSÉG

 

Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál fehérbor, 3 dkg kakaó.

 

A tojások sárgáját a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, ecetet, fehérbort, kakaót, valamint a tojások kemény habját.

 

Krém: 6 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 vanília ízű pudingporral, 3 dl tejjel sűrűre főzzük. 25 dkg margarint,15 dkg porcukorral habosra kavarunk és a kihűlt krémmel összeelegyítjük.

 

Hab: 6 tojásfehérjét, 30 dkg porcukorral gőz felett keményre verünk. A kihűlt tésztára  rákenjük a vaníliás krémet, rásimítjuk a habot és reszelt csokoládéval díszítjük.

 

 

HÓGOLYÓK

 

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, 12 dkg lágy margarin vagy vaj, 3 tojás.

 

A lisztben elvegyítjük a sütőport és a többi hozzávaló felhasználásával tésztát készítünk. Az elkészült tésztát egy kivajazott csatos tortaformába öntjük és megsütjük, majd kihűtjük. Ha a tészta kihűlt egy keverőtálba morzsáljuk.

 

1 csomag vanília pudingport 2,5 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. Az elmorzsált tésztához hozzáadjuk a kihűlt pudingot, 1,5 dl almalevet valamint 1 csomag cukormáz marcipánport és fakanállal jól összedolgozzuk. Egy teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat szedünk a masszából és golyókat formálunk belőle. Az elkészült golyókat darált dióban vagy őrölt mandulában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

 

 

KARAMELLÁS SZELET

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1,5 dl tej, késhegynyi szódapor

 

A hozzávalókat összegyúrjuk és négy lapot nyújtunk belőle és sütőlemezen megsütjük. Halványszínűre süssük, percek alatt elkészül.

 

Krém: 2 csomagkaramell puding, 8 evőkanál porcukor, 7,5 dl tej, 25 dkg margarin

 

A pudingot a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a két krémet összeelegyítjük. A süteményt megtöltjük a krémmel, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tetejét megszórjuk vaníliás cukorral, vagy mázzal bevonjuk.

 

LAGZI LAJCSI

 

Hozzávalók: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál kakaó, 3 tojás, 30 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 60 dkg liszt.

 

A mézet, a kakaót, a tojást, a porcukrot és a margarint összedolgozzuk és gőz felett 5  percig keverjük. Hűlés után hozzáadunk 60 dkg lisztet és 4 lapot sütünk belőle.

 

Krém: 8 dl tejet és 2 csomag eper ízű pudingport felfőzünk. 4 dl tejet 1 csomag vaníliás pudingporral megfőzünk. 40 dkg margarint 40 dkg  porcukorral kikeverünk és 1/3 részét a vanília krémbe, 2/3 részét az eper ízű krémbe keverjük. A lapokat megtöltjük, a vanília krém kerül középre. Tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

LAMBADA SZELET

 

Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg cukor, 8 evőkanál meleg víz, 25 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor.

 

8 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 8 evőkanál meleg vízzel kikeverünk és hozzáadunk 25 dkg lisztet 1/2 csomag sütőport és a 8 tojás kemény habját. A massza egyik felét zsírozott tepsibe öntjük, a másik felébe 2 kanál kakaót kavarunk és rácsurgatjuk a tepsiben lévő masszára.

Krém: 20 dkg margarint 10 dkg porcukorral, 2 evőkanál rummal habosra keverünk. 1 csomag eper ízű pudingport 2 dl tejben megfőzünk, és ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. A hosszában kettévágott tésztát a krémmel megtöltjük a tetejét is bevonjuk vele.

 

Máz: 10 dkg margarin, 2-3 evőkanál kakaó, 1 evőkanál feketekávé és 3 evőkanál porcukor. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

 

 

 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-07-05
 
BARÁTAIM LINKJEI
 
BARÁTAIM BANNEREI

KATT A KÉPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJÁNDÉKA

 

 

 
 
 
 
Drága G-portálos Barátnőim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike, Zsóka
és Luncz Kati!
Ez a gyertya Értetek égjen,
kik fenn laktok már a magas égben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKÉTŐL

 

 

 
JENNYKÉTŐL

 

 

 
GERTIKÉTŐL

 

  

 
MIKI AJÁNDÉKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJÁNDÉKA
 
 
 
 
 

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77