Tartalom
MÁTRAI LACI ÉNEKEL

 

 
MENÜ
 
PPS KÉSZÍTÉS
 
VENDÉGKÖNYV

 

 

 
E-MAIL

 

 

 

 
BÖLCSESSÉGEK KÖNYVE

 

 
 
 
 
KÍNAI TANMESÉK
 
RENGETEG VERS
 
IDÉZETEK
 
EGÉSZSÉG ROVAT
 
TESTED VÍZÉRT KIÁLT
 
 
 
 
SÜTEMÉNY RECEPTEK
 
KÉPSZERKESZTÉS, EGYÉB
 
 

 

 

 
KÉPESLAP KÜLDŐ

 

 
 
 
TV MŰSOR

 

 

 
IDŐJÁRÁS
 
 
 
  
 
 
HONLAPFORDÍTÓ
 
SZÖVEGFORDÍTÓ

 
 
morphologic
 
 
 
webforditas.hu ingyenes online fordito és szotar
 

 

 
Egyéb sütemények

 

 

EGYÉB SÜTEMÉNYEK

 

 

HÁJAS TÉSZTA

 

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 40 dkg tisztított háj, 2 evőkanál tejföl, 1 egész tojás, 1 dl fehérbor vagy 1 evőkanál ecet, 1 csapott kávéskanál só, 1 csapott kávékanál cukor, szódavíz vagy víz.

 

A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, és hidegre tesszük. A megmaradt lisztet a többi előírt anyaggal rétestésztává gyúrjuk, jól kidolgozzuk, és 15 percig pihentetjük. Ezt követően a tésztát kinyújtjuk és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakura kinyújtjuk, és négyszeresre összehajtjuk, mint a hajtogatott vajas tésztát.

 

 

HÓLABDA

 

Hozzávalók: 8 tojás,40 dkg cukor,8 kanál forró viz,25 dkg liszt, 2 kanál kakaó, 1 csomag sütőpor.

 

A tojássárgáját a cukorral és a forró vízzel kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaót valamint a tojások kemény habját.

 

Krém: 5 kanál lisztet, 5 dl tejjel sűrűre főzünk. 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk 1-2 csomag vaníliás cukorral 4 kanál rummal. A két krémet összeelegyítjük. A tésztát kerek szaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk és a krémmel megtöltjük. Az oldalát is bevonjuk krémmel. Az így elkészített labdákat kókuszreszelékbe forgatjuk, a tetejét csokoládémázzal bevonjuk, vagy csoki reszelékbe forgatjuk.

 

 

INTELLIGENS KRÉMES

 

Hozzávalók: 8 tojás, 15 dkg margarin, 3 csomag vaníliás cukor, 30 dkg porcukor, 8 púpos evőkanál liszt, 1 liter tej,

 

A tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojások keményre vert habját és a tejet. Egy mély kikent tepsibe öntjük vagy kanalazzuk. Hideg sütőbe tesszük 20 percig maximális hőmérsékleten sütjük, majd 45 percig kis és közepes hőmérsékleten. Sütésközben a sütőt nem szabad kinyitni.

Tetejét porcukorral megszórjuk, a tepsiben már langyosan szeletelhetjük.

 

 

GUMI SÜTEMÉNY

 

Hozzávalók: 6 tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó, 17 evőkanál porcukor, 2 doboz tejföl, 2 csomag zselatin, 2 dl málnaszörp

 

1.)      3 tojássárgáját 5 kanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük.1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint felmelegítünk és kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáöntjük a kikevert tojáshoz és hozzáadjuk a 3 tojás kemény habját. Mély tepsibe öntjük, hűtőbe tesszük.

 

2.)      Ugyanaz mint az első, csak 2 evőkanál kakaóval keverjük ki. Ha megdermedt az előzőre ráöntjük, vissza a hűtőbe.

 

3.)      7 kanál porcukrot, 2 doboz tejföllel, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint felmelegítünk, és ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölös részhez. Ha megdermedt az előzőre ráöntjük, vissza a hűtőbe.

 

4.)      2,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint felmelegítünk, hűlés után 2 dl málnaszörpöt belekeverünk. Ha megdermedt az előzőre ráöntjük, vissza a hűtőbe.

 

 

KARAMELL KRÉMES

 

Hozzávalók: 10 dkg margarin, 1 tojás, 1 késhegynyi szódapor, 50 dkg liszt, kevés tej.

 

A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk, 3 részre osztjuk és vékony lapokat sütünk. Másnap töltjük.

 

Krém: 6 dl tejet 4 kanál cukorral, 4 kanál liszttel és 1 csomag vaníliás cukorral sűrűre főzzük. 6 kanál cukrot 6 kanál vízzel megpirítunk és a kettőt még melegen összekeverjük. Ha kihűlt 15 dkg habosra kavart margarint adunk hozzá. A lapokat megtöltjük, a tetejét csokoládémázzal  vagy cukormázzal bevonjuk.

 

 

KATA SZELET

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 csomag  sütőpor, kevés tej.

 

A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk, 3 részre osztjuk és vékony lapokat  sütünk.

 

Krém: 4 dl langyos tejben elmorzsáljuk a legselejtesebb lapot és kis ideiig állni hagyjuk. Hozzáadunk 1/2 dl rumot, 2 evőkanál kakaót, 2 evőkanál lekvárt, valamint 15 dkg porcukorral kikevert 10 dkg margarint, valamint 6-8 evőkanál müzlit. A töltetéket a tésztára simítjuk. Tetejét bevonjuk gőz felett 4 tojásfehérjéből, 35 dkg porcukorral felvert kemény habbal. Csokoládéreszelékkel díszíthetjük.

 

 

KÉPVISELŐ FÁNK

 

 Negyed liter vizet, 10 dkg zsírt felforralunk és 20 dkg lisztet belekeverünk, majd a tűzről levéve jól kikeverjük. Ha kihűlt a pép egyenként 5 tojást adunk hozzá és jól kidolgozzuk. Dió nagyságú halmokat rakunk a tepsibe 4 óráig állni hagyjuk. Ha a sütőbe tesszük 15 percig nem nyitjuk rá a sütőajtót.

 

Krém: 10 dkg margarin, 2 dl víz, 10 dkg liszt, 4 tojás

 

 

KOSÁRKA

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 tojássárgája, 25 dkg margarin, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg  porcukor, 2 kanál tejföl.

 

A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és kibéleljük vele a formákat.

 

Krém: 7 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, egy kis barackíz. A krémet a kibélelt formákba töltjük és megsütjük.

 

 

LEGÉNYHÓDITÓ

 

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 15 dkg margarin,2 tojás,1 citrom reszelt héja, 1 csomag  sütőpor, 50 dkg liszt, kevés tej.

 

A margarint összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját, a cukrot, és annyi tejet, hogy lágyan nyújtható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük, rá a tölteléket, a másik lappal befedjük, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.

 

Töltelék: 12 dkg dió, 12 dkg porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, 2 tojás, 2 evőkanál morzsa, jól kikeverni. Lassú tűznél kisütni.

 

 

LÚDLÁB

 

Hozzávalók: 6 tojás, 6 kanál cukor, 5 kanál liszt, 1 kanál kakaó, 1/2 csomag sütőpor.

 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaót, a sütőport.

 

Krém: 6 dl tejet, 3 kanál liszttel, 1 csomag csokoládé ízű pudingporral felfőzünk. 20 dkg margarint, 20 dkg porcukrot habosra keverünk 2 kanál kakaóval és a két krémet, ha kihűlt összeelegyítjük. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk vagy csokoládé reszelékkel meghintjük.

 

 

LUSTA ASSZONY SÜTEMÉNYE

 

Hozzávalók: 10 púpozott evőkanál liszt, 10 csapott evőkanál cukor, 3 egész tojás, 10 dkg margarin, 1 teáskanál szódapor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2-3 evőkanál bármilyen lekvár csak ne legyen híg, 10 evőkanál tej, 5 dkg mazsola, 1 marék durvára vágott dió fele a tésztába, a másik felével a végén megszórni.

 

 

A hozzávalókat keverőtálba helyezzük, alaposan kikeverjük, kivajazott tepsibe öntjük, (lisztezni nem kell) és forró sütőben megsütjük. Ezt követően felszeleteljük és felfaljuk.

 

 

MÁGNÁS PITE

 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipet só.

 

A sütőporral, kevés sóval elegyített lisztben elmorzsáljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást,

a cukrot, a tejfölt és a reszelt citrom héját.  A tészta háromnegyed részét közepes nagyságú sütőlap méretre nyújtjuk, megkenjük 8-10 evőkanál dzsemmel. 4 tojássárgáját elkeverünk 20 dkg porcukorral, majd a 4 tojás kemény habját hozzáadjuk, végül beleteszünk 12 dkg darált diót. A habos krémet a tésztára simítjuk. A félretett tésztából rácsot készítünk a tetejére. Közepes tűznél sütjük.

 

 

NÁPOLYIS

 

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg porcukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 evőkanál víz, 20 dkg darált

dió, 2 evőkanál zsemlemorzsa.

 

A tojások sárgáját a porcukorral a vízzel és a sütőporral habosra keverjük. 20 dkg darált diót, a 2 evőkanál zsemlemorzsát valamint a 4 tojás felvert habját belekeverjük.

 

A tepsit kivajazzuk, ostyalappal kibéleljük és ráöntjük a fenti masszát. Közepesen meleg sütőben sütjük.

 

Krém: 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, tetszés szerinti fekete kávé (egy  adag) 1 csomag vaníliás cukor. A hozzávalókat jók kikeverjük és a kihűlt  tészta tetejére  kenjük. Darabos diót pörkölünk, és amikor kihűlt a tésztára szórjuk.

 

 

ÖSZIBARACK

 

Hozzávalók: 2 dl tej, 30 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 2 tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 80 dkg liszt.

 

A margarint kikeverjük a porcukorral, a tejjel, a tojássárgájával, vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporral. Ezután 80 dkg liszttel összegyúrjuk, és kis golyókat formálunk belőle.   Megsütjük.  Kb. 106 gombóc lesz belőle. Sütés után kifúrjuk a mag helyét.

 

Töltelék: 15 dkg margarint 30 dkg porcukorral, 2 dkg kakaóval, 2 evőkanál lekvárral 1/2 dl rummal kikeverünk. A kifúrt tésztából morzsát készítünk, és ízlés szerint szitálunk belőle a töltelékbe. A megtöltött és összeállított tésztát különféle szörpös vagy aromás vízbe   mártjuk és finomított kristálycukorba forgatjuk. Örökzöld levélkét helyezünk a két összefordított pogácsa közé.

 

 

PÁVASZEM

 

Hozzávalók: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 kanál kakaó.

 

A tojások sárgáját a porcukorral, a szódaporral és a kakaóval kikeverjük és hozzáadjuk a tojások felvert habját.

 

Krém: 1 tojás 2 kanál liszt, 2 dl tej. Összefőzzük. 25 dkg margarint 12 dkg porcukorral habosra keverjük és a főzött kihűtött krémmel összeelegyítjük. Az így nyert krém egyik felével megkenjük a tésztát, a krém megmaradt részéhez hozzáadunk 2 kanál kakaót és ezt kenjük fel a tésztára. A tészta közepére felhelyezünk két darab banánt és a tésztát ráhajtjuk. Csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

PIZZA TÉSZTA

 

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 2 evőkanál étolaj, 2 dl víz.

 

Két dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, sót, étolajat és összegyúrjuk, cipót formálunk belőle. 1 órán át letakarva pihentetjük.

 

 

PORHANYÓS KIFLI

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál cukor, só, 2 dkg élesztő, kevés tej.

 

Az élesztőt kevés tejben megáztatjuk, a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót. A megkelt élesztővel, tejjel, tejföllel összeállítjuk. Deszkán egy órát pihentetjük, majd  3 mm vékonyra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval karikákat szaggatunk.

 

Lekvárral, gesztenyével, vagy bármilyen töltetékkel megtöltjük, kifliket formálunk belőle.  Forró sütőben megsütjük és vaníliás cukorban forrón megforgatjuk.

  

 

RIZSES CSOKOLÁDÉ

 

Hozzávalók: 1,5 dl viz,50 dkg cukor,1 csomag margarin

 

A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a margarint. Szárazon összekeverünk 3 csomag (36 dkg) turista tejport,5 dkg kakaót és 3 csomag 12 dkg-os puffasztott rizst, majd gyorsan összekeverjük a sziruppal. Melegen kivajazott tepsibe öntjük, ha kihűlt szeletelhetjük.

 

 

RÓZSI SZELET

 

Hozzávalók: 42 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 egész tojás, 2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 evőkanál kakaó, baracklekvár.

 

A lisztet a sütőporral, a margarinnal, porcukorral, a tojással, tejföllel, a citrom reszelt héjával és levével összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaót. A három cipót külön – külön folpackba csomagoljuk, és egy órára jégbe hűtjük. Ezt követően az egyik sárga cipót akkora lappá nyújtjuk, hogy egy tepsit kibélelhessünk vele,  és baracklekvárral megkenjük. Majd a barna tésztát nyújtjuk ki, és a sárga lekvárral megkent tésztára fektetjük, ezt is megkenjük lekvárral. Erre kerül a harmadik sárga tésztalap.

 

Forró sütőben 25-30 perc alatt világos pirosra sütjük. Nem baj ha a tésztalapok elszakadnak, mert a végén nem látszik. Három tojássárgáját 15 dkg porcukorral fehéredésig keverünk, és a sütőből kivett, meleg tésztára kenjük. Ha kihűlt, és a tetején a máz is megkeményedett, ujjnyi hosszúkás szeletekre vágjuk. Jól csomagolható és sokáig friss marad.

 

 

 

 

 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-07-05
 
BARÁTAIM LINKJEI
 
BARÁTAIM BANNEREI

KATT A KÉPRE! 

 

 

 
HAJNIKA AJÁNDÉKA

 

 

 
 
 
 
Drága G-portálos Barátnőim,
Hajni, Aranyrozmaring, Izike!
Ez a gyertya Értetek égjen,
kik fenn laktok már a magas égben!
/Soha nem felejtelek el titeket/

 

 
MESIKÉTŐL

 

 

 
JENNYKÉTŐL

 

 

 
GERTIKÉTŐL

 

  

 
MIKI AJÁNDÉKA

 

 
 
 
KALYPSZO AJÁNDÉKA
 
 
 
 
 
FLASH-EK JACQUIE-TŐL

KATT A KÉPRE!

 

 

 

 
 
Tartalom

Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE