KÓKUSSZAL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK
BOUNTY SZELET
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó, 2 tojássárgája, kevés tej.
A hozzávalók felhasználásával kevés tejjel tésztát gyúrunk. Két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtás után, tepsibe rakjuk.
Töltelék: 8 tojásfehérjéből, 20 dkg porcukorral habot verünk, és belekeverünk 25 dkg kókuszreszeléket. A tölteléket a tésztára simítjuk. A másik adag tésztából készült lappal befedjük, megszurkáljuk, megsütjük.
Krém: 6 tojássárgáját 2 vaníliás pudinggal és 3 dl tejjel csomómentesre keverünk és gőz fölött megfőzünk. 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt pudinggal összevegyítünk. A krémet a tészta tetejére kenjük és csoki reszelékkel vagy tortadarával megszórjuk.
KÓKUSZOS KRÉMES
Hozzávalók: 7 tojásfehérje, 12 dkg kókusz reszelék, 25 dkg porcukor, 6 evőkanál liszt.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókusz reszeléket, a porcukrot és a lisztet pici sütőporral. Egy tepsi alját kibélelünk ostyalappal és a masszát rákenjük, megsütjük.
Krém: 7 tojássárgáját, 20 dkg porcukorral, 2 evőkanál kakaóval és 2 evőkanál feketekávéval gőz felett habosra verünk. Ha kihűlt hozzákeverünk 25 dkg habosra kavart margarint. Csokoládémázzal bevonjuk.
KÓKUSZOS MEGLEPETÉS
Hozzávalók: 2 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evőkanál méz, ½ csomag sütőpor, 20 dkg liszt.
A margarint, a porcukorral és a tojással habosra kavarjuk. Hozzáadunk 1,3 – 1,5 dl tejjel elkevert 1,5 – 2 evőkanál mézet. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Papírral bélelt tepsiben sütjük. Ha kisült, leöntjük az alábbi sziruppal.
Szirup: 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál cukor, 1 dl forróvíz.
Krém: 4 evőkanál lisztet, 4 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 10 dkg kókuszreszeléket és a főzött krémet.A krémet a tésztára kenjük, kókuszreszelékkel meghintjük és kakaóport szitálhatunk a tetejére.
KÓKUSZ SÜTEMÉNY
Hozzávalók: 9 tojásfehérje, 20 dkg kókusz reszelék, 30 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Megsütjük. 2 x 4 tojásból piskótát készítünk.
Krém: 9 tojássárgáját, 2-3 evőkanál kávéval, 3 evőkanál kakaóval és 15 dkg porcukorral sűrűre főzzük, kihűtjük. 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a kihűlt krémet.
Összeállítás: piskóta - csokikrém - kókuszlap - csokikrém – piskóta.
Tetejét csokoládémázzal bevonjuk.
KÓKUSZ SZELET
Hozzávalók: 5 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanál méz, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódapor, 1 dl tej.
A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk és 3 lapot sütünk belőle.
Krém: 4 evőkanál lisztet fél liter tejjel felfőzünk, 10 dkg margarint 20 dkg porcukorral,10 dkg kókuszreszelékkel, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk és a kihűlt tejes krémmel összekeverjük.
Máz: 10 dkg cukrot, 3 dkg kakaóval és 3 evőkanál tejjel felfőzünk és a tészta tetejére kenjük, és kókuszreszelékkel meghintjük.
Összeállítás: 1 lap – krém, 2 lap – baracklekvár, 3 lap – máz
KÓKUSZ SZELET 2.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 20 dkg margarin, 2 evőkanál kakaó, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csapott mokkáskanál fahéj, 4 tojássárgája, kevés tejföl.
A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, lekvárral megkenjük.
Töltelék: 15 dkg margarint, 7-8 evőkanál porcukorral, 1,5 dl rummal habosra keverünk. Hozzáadunk 22 dkg kókuszreszeléket és 6-8 tojás felvert habját. A tölteléket a lekváros lapra kenjük és a másik kinyújtott lappal befedjük. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kész. (az adag egy gáz tepsi méretű)
Máz: 2 tojássárgáját 10 dkg porcukorral kikeverünk és a megsült forró tésztára kenjük.
Vagy: 1 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral felverünk és a megsült tésztára kenjük.
Vagy: porcukorral megszórjuk.
KÓKUSZROLÁD
Hozzávalók:
- Sötétszínű részhez: 30 dkg darált keksz, 3 kanál rum vagy kevés rumaroma, 5 dkg lekvár, 2 dkg kakaó, 10 dkg porcukor
- Világos színű részhez: 10 dkg margarin, 10 dkg kókuszreszelék, 30 dkg porcukor, kevés citromlé.
A sötét és a világos rész hozzávalóit külön-külön összedolgozzuk. Ezt követően a tésztát téglalap alakura nyújtjuk, a fehér krémet rákenjük és hosszában feltekerjük. Ebből a mennyiségből két tekercs lesz.
RAFFAELLÓ SZELET
Hozzávalók a fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál liszt, ½ csomag sütőpor, ½ citrom leve.
Hozzávalók a barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál liszt, ½ csomag sütőpor.
A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük.
A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan a habba vegyítjük. Úgy sütjük, mint a fehér tésztát.
Krém: 10 tojássárgáját 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jól kikeverünk. Ezt követően hozzáadunk 1 csomag főzni való vanília ízű pudingport, majd 3 dl tejet. A krémet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük és beledolgozunk 25 dkg margarint.
A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre helyezzük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. Tetejét kókusz vagy csokoládéreszelékkel megkenjük.
RAFFAELLÓ TORTA
8 tojássárgáját, 8 kanál cukorral, 4 kanál vízzel, 4 kanál olajjal habosra keverünk. A tojások fehérjét ugyancsak 8 kanál cukorral habosra verjük. 10 kanál lisztben elkeverünk 1 csomag sütőport. A jól kikevert masszához keverjük a lisztet, majd a felvert tojáshabot. Kikent, lisztezett tortaformába vagy közepes teflon tepsibe helyezzük. Két helyen kell majd elvágni. Előmelegített sütőben lassú tűzön 50 percig sütjük. (tűpróba) Ha a teteje hamarabb sül alufóliával leborítjuk, hogy ne égjen meg.
Töltelék: ½ liter tejben 4 evőkanál lisztet felfőzünk. 30 dkg margarint, 25 dkg porcukrot, 1 vaníliás cukrot habosra keverünk. Ha a főzött krém kihűlt összekeverjük, és hozzáadunk 15 dkg zsíros tejport és 20 dkg kókuszreszeléket. Az egészet jó habosra keverjük és megtöltjük vele a tortát, és az oldalát is bevonjuk a krémmel. Csokoládéreszelékkel vagy kókuszreszelékkel díszítjük.
RAFFAELLÓ
1 csomag pudingot, 5 evőkanál cukrot, 3 dl tejjel felfőzünk. Melegen belekavarunk 10 dkg margarint, majd 15 dkg kókuszt. Hidegre tesszük, majd vizes kézzel golyókat formálunk, és mogyorót vagy diót nyomkodunk a közepébe. Kókuszreszelékbe hempergetjük. (30 dkg kókusz 1 adaghoz)
|